Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Mr.Chris » 28 sty 2026, 10:55

19B10 pisze:
28 sty 2026, 10:31
Mr.Chris pisze:
28 sty 2026, 10:28
jestem przerażony jak ulice popękały po tej zimie
Raczej w trakcie. Ile jeszcze szlag trafi to pokażą najbliższe tygodnie.
Racja, chodziło mi o minięty już zjebany okres, a to przecież jeszcze nie koniec.
Enjo pisze:
28 sty 2026, 10:39
To ja z kolei zauwazylem, ze chodniki sa poniszczone, ale tak solidnie. Powywalalo te kostke brukowa do gory, ze sa takie solidne uskoki i to w paru miejscach w miescie. U was tez tak jest, czy to przypadlosc tylko w moim miescie ?
Nie wszystko jest w pełni odśnieżone, na wielu chodnikach dalej zalega ubita warstwa śniegu, ale tam gdzie jest to nie widziałem żadnych problemów - z wyjątkiem jednego miejsca, ale nie chodzę często tamtędy, więc czy to było kiedyś, czy nie, to bóg (albo przynajmniej ktoś kto tam często przechodzi) raczy wiedzieć.
Zygmunt-1 pisze:
28 sty 2026, 10:43
Ale co zauważyłem to sprzedawcy na takich bazarkach są bardziej życzliwi i sympatyczniejsi niż spora część paniuś na kasie w markecie. Ostatnio w Biedronce niedaleko mnie zatrudnili Ukrainkę. Z daleka widać, że to Ukrainka, ma dość widoczną wschodnią aparycję i poczucie estetyki, tak to nazwijmy. Do tego jest niesympatyczna i zachowuje się jakby siedziała tam za karę. Oczywiście, też zdarzają się sympatyczne panie kasjerki, ale jakoś na tych bazarach lepiej wspominam handlarzy.
Chodzisz do sklepu flirtować z kasjerkami? :D Ja samoobsługowa mode nie licząc jak mam naprawdę ogromne zakupy co jest rzadkością, ale nawet przed samoobsługowymi to zwykle było przyjść, poczekać aż skasuje, zapłacić i pójść. W 99% przypadków "rozmowa" ograniczała się do "dzień dobry" oraz "dziękuję i życzę spokojnego dnia/wieczoru" z mojej strony oraz "dzień dobry", "do widzenia" czy ewentualnie "dziękuję i wzajemnie" ze strony kasjerki.
Rezus pisze:
28 sty 2026, 10:54
Wniosek jest tylko jeden - no i po co ten śnieg?!
Mnie przekonywać nie musisz, ja też należę do grona śniego hejterów :P chociaż tam to raczej mróz winowajcą.

Wróć do „Hyde Park”