Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: HMK » 29 sty 2026, 16:39

Zacznijmy tak.

XD
Tj. ja bardzo lubię i szanuję Unaia, to moim zdaniem dobry fachowiec, nawet bym przymknął oko na dwie wtopy w klubach z tieru wyższego niż AV i Villarreal, ale już widzę jak nasze gwiazdeczki słuchają jeszcze dłuższych odpraw niż tych u Xabiego.

Teraz fakty
Courtois jest drugim (po golkiperze Bodø) bramkarzem w największą liczbą parad w 36-zespołowej fazie ligowej Champions.
Piłkarze Realu Madryt przebiegli 142 km, natomiast Benfica 152 km.

Madryt otrzymał 22 strzały, z czego 12 było celnych, a Courtois obronił 7.
XD do potęgi XD

Nie chce mi się już powtarzać, bo mam wrażenie, że wałkuję ten temat bardzo często, ale DAJCIE MI POMOCNIKA.
Trochę obecna sytuacja przypomina mi sezony 14/15 oraz początek 15/16, gdzie nie było balansu między atakiem a defensywą przez brak DM'a i dopiero wstawienie Case do składu przez ZZ poprawiło nasz środek pola. Tak samo widzę to teraz, tj. brakuje tu kogoś od rozegrania a pomoc złożona z samych fizycznych zawodników (którzy w dodatku i tak nie biegają, więc to bardziej w cudzysłów) nie ma prawa bytu.

Kończąc, rzygać mi się chce jak widzę posty atakujące Mbappe, tak, wiem nie biega. Rzygać mi się chce, że ktoś jest w stanie łączyć wzrost PSG zaraz po odejściu Kyliana i natychmiastowy spadek Realu od startu sezonu 24/25 sugerując to głównie winę Francuza. Wcale środek pola jakim dysponuje aktualnie Paryż nie miał na to wpływu, po latach orania Danilów Pereirów i innych wynalazków wreszcie ktoś tam zaczął robić dobrą robotę (Campos chyba?) i Francuzi po prostu trafili wreszcie z tymi wzmocnieniami. U nas z kolei wiadomo kto odszedł.

Nie wiem czy AA dostanie następny sezon, nie wiem kto ewentualnie przyjdzie jako nowy trener (Guardiola :witam: ), ale wyczuwam podobny cyrk co z Xabim, no chyba że kolejny powrót Carlo xD

Wróć do „Hiszpania”