Emery może sobie być na liście, ale gdzieś na jej dnie.
Co do DM'a, to Valverde... Wolałbym zobaczyć zamiast Tchuameniego. Problem jest cały czas z rozgrywającym i tego Real potrzebuje.
No i coś trzeba zrobić z obroną, bo to co odwala Hujisen i Asencio, to tragedia. Ostatnimi czasy Asencio więcej robi w ofensywie niż w defensywie a chyba nie o to chodzi.
W ogóle są spekulacje, że Valverde ma dosyć grania na prawej obronie i rozważa szukanie nowego klubu. Urugwajczyk ma umowę do 2029 roku, więc nikt go z Realu nie puści, ale to świadczy o tym jaka frustracja w nim narasta za to, że jest ciągle alternatywą na prawą obronę.
Ja cały czas liczę, że z klubu latem odejdzie Vinicius i Rodrygo a w ich miejsce przyjdzie kompletny rozgrywający pokroju Vitinhi i napastnik i tu upatruje powrót Endricka i ewentualny transfer Haalanda? (tak wiem...) ale za Norwega by trzeba było wpłacić 180 mln klauzulę odstępnego - Real teoretycznie stać na to, zwłaszcza gdyby w transakcje był wmieszany Rodrygo lub Vinicius.
Tak czy siak tego pajaca Viniciusa już mam dosyć i liczę, że pójdzie on w pizdu.
Dodatkowo wiele mówi się o tym, że Real jest właściwie dogadany z Nico Schlotterbeckiem a temu się wkrótce kończy kontrakt.
Ogólnie spodziewam się lekkiego trzęsienia ziemi latem w Realu. Priorytetem jest na pewno ściągnięcie rozgrywającego i środkowego obrońcy. No spodziewam się, że Rodrygo bankowo odejdzie a tutaj bym może nie szukał jakoś mocno następcy, bo Endrick pokazuje, że może efektywnie grać na prawym skrzydle i jest też Mastantuono i ta dwójka miała by okazje się wykazać. Rozważyłbym też sprzedaż Camavingi i ściągnięcie alternatywy dla rozgrywającego, bo np. sam Vitinha o którym się spekuluje, to nieco za mało, tak by zespół się nie zapadł gdy pierwszy rozgrywający wypadnie z składu za kartki czy kontuzje.
Ogólnie przetasowania są potrzebne, ale mam obawy, że Vinicius przedłuży kontrakt a wtedy nie ma mowy na pewno o Norwegu. Widzę tu po prostu jedyną zależność dla takiego transferu.
więc moje spekulacje to :
Vinicius Jr. <-> Haaland
Rodrygo <-> Endrick (powrót)
Camavinga <-> Vitinha
Schlotterbeck - ???
Paz - za klauzulę
Na pewno też pozostaje kwestia Tchuameniego - on nie daje jakości na DM'ie i jak mówię, szybciej bym tam widział Valverde a jak nie on to kto? Caicedo? on ma ważny kontrakt a kaluzule na ponad 115 mln. Nie wiem kogo by Real musiał ściągnąć.
Jednak wydaje mi się, że dupa z tych wszystkich spekulacji będzie i co najwyżej dojdzie ten Schlotterbeck, wróci Paz i Endrick a odejdzie Rodrygo. Vinicius przedłuży kontrakt i tyle z tego wszystkiego.