Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Samuraj » 29 sty 2026, 18:31

Czemu nie jest realny? Real ma pieniądze by dać za niego te 180 mln i umówmy się na mundialu też może zabłysnąć, bo Norwegia po takich eliminacjach będzie uważana za czarnego konia i jestem pewien, że sam Haaland będzie miał duży wpływ na ich wyniki. To obecnie najlepszy napastnik na świecie obok Harry'ego Kane.

Weźmy pod uwagę, że Vinicius nadal nie podpisał kontraktu, jeśli do tego nie dojdzie, to latem zostanie wystawiony na sprzedaż tak czy siak by uniknąć ryzyka, że odejdzie za darmo. Zwolni się budżet płacowy pod Norwega.
Wiadomo... Perez to skąpiec i on woli kupować zawodników na kończących się kontraktach niż wywalać chore pieniądze, ale za Mbappe już oferował grube miliony więc czemu miałby nie ruszyć po Erlinga w przypadku odejścia Viniego? Jak najbardziej jest to realne, ale zależy tak naprawdę od tego czy Vinicius przedłuży kontrakt, jeśli nie, to jestem na 120% przekonany, że odejdzie latem a przyjdzie Haaland, nawet jakby za Norwega Real miał rozbić bank.

Co do Vitinhi, to jest on bardziej nierealny niż Haaland i sami jego agenci się wypowiedzieli o tym, że zawodnik rozważyłby ofertę, ale nie ma szans by PSG go puściło i tu ewentualnym kluczem może być transfer Viniego, bo jeśli on miałby trafić do PSG to wówczas można dogadać się w kwestii Vitinhi. Haaland ma klauzulę a Vithinia nie i dlatego też Brazylijczyk jest najmniej realną opcją.

Jak mówię, tu zależy od sytuacji Viniciusa czy przedłuży kontrakt czy nie, od tego będą zależeć ruchy Realu Madryt a podejrzewam, że w klubie też powoli mają dość problemów które on stwarza, jak nie utarczki z kibicami, to kwestia rasizmu, porywczość i podatność na prowokacje, sceny jak ta gdy został przez Xabiego zdjęty z boiska.. Natomiast jego jakość dla zespołu coraz bardziej jest wątpliwa i w ostatnim czasie jego statystyki mogą budzić wątpliwości a przypomnijmy, że on chce zarabiać tyle co Mbappe. Jest zbyt problematyczny dla klubu i dla zespołu. Jednak nie zmienia faktu, że poza Kylianem jest drugą siłą napędową Królewskich i ma swój status gwiazdy. Ja jestem zwolennikiem jego odejścia.

Wróć do „Hiszpania”