To prawda
To prawda
Ale
To nieprawda. Tu nie chodzi o to, że Real jest jakimś biedakiem, bo obaj wiemy, że tak nie jest. Po prostu nie przyjdzie tu żaden zawodnik za takie pieniądze, ponieważ tu nie rozchodzi się o finanse RM a o podejście Pereza. Trochę lat już kibicujesz i weź mi wymień naprawdę wysokie transfery Realu z ostatnich lat. Pomogę - Bellingham, Hazard, James, Bale. 2023, 2019, 2014, 2013. A teraz wymień mi w grupie pierwszej, transfery młodych oraz w grupie drugiej - transfery graczy bez umowy w innym klubie. Podpowiem - dużo, i tu, i tu. Podejście Florentino się mocno zmieniło, ja pójdę nawet krok dalej i wydaje mi się, że Perez jest mocno sparzony po wtopieniu z Hazardem, Jude przychodził tu będąc jakieś 8 lat młodszym niż Belg. Można sobie budować narrację o tym jak to MCFC nie blokuje swoich zawodników i pozwala im odejść, może to jest prawda, nie wiem, trzeba by spytać ryby jak to wyglądało z odejściami, ale mam głowie case Jesusa, którego tak o puścili do Arsenalu (wiadomo, nie ten kaliber co Norweg), ale te plotki o Erlingu u nas, które cały czas wracają to nic innego jak efekt słabego poziomu serwowanego przez naszych, a nie faktycznych szans. Byłbym skłonny uwierzyć w ten ruch przy spełnieniu wielu czynników.
1) Norweg posiada śmiesznie "niską" klauzulę poniżej 100 mln.
2) Norweg chce do Realu, bo z jakiegoś powodu Barca mu nie pasuje.
3) Real sprzedaje Fawelarza i daje Kylianowi lewą stronę.
Pierwsze jest nierealne, drugie może być realne, ale nie gadałem ostatnio z Erlingiem nt. jego odczuć co do gry w Barcelonie, trzecie to mój mokry sen, ale nie nastawiam się na to. Z tym, że ten pierwszy jest najważniejszy i to te problemy i pohamowanie Pereza do dużych wydatków byłyby przy takim ruchu największym problemem. Reasumując, nie będzie żadnego Erlinga w Realu.
Budżet płacowy to zwolni przede wszystkim Alaba, który zostanie przytulony przez Araba i to jest na 100% pewne, a ma jeden z wyższych kontraktów w zespole.
Zakład, że tak nie będzie?
oczywiście przyjmując pozycję startową, o której mówiłeś, mianowicie "Jeżeli Vinicius nie przedłuży" to wtedy zakład wchodzi w życie. Nie będzie tu żadnego Halaanda/Haalanda/Halanda.
Spoiler:
Spoiler: