Dlaczego instagram jest taki popularny? Czym to sie rozni od fb? Zawsze myslalem, ze to po prostu portal na ktory wrzuca sie fotki z jakimis losowymi hasztagami z dupy wiec na jakiej zasadzie jest ta wymiana kontaktow, jakies zaproszenie czy co?venomik pisze: ↑30 sty 2026, 14:13Z tym instagramem to pełna prawda. Trochę w ostatnim roku pojezdziłem po Polsce czy sąsiednich krajach na wydarzenia taneczne. Na koniec takiego weekendu ludzie się wymieniają kontaktami ze sobą. I o chcę utrzymać kontakt do jakiejś osoby w moim wieku to pytam czy ma konto na FB i praktycznie zawsze ma. Natomiast jak wymieniałem się kontaktem z jakąś dziewczyną młodszą o 10 czy 15 lat to częściej pytały najpierw o instagrama albo w ogole instagram to była jedyna opcja.
Nie mówiąc o tym, że jak w pociągach wiele razy widziałem jak jakieś osoby w wieku licealnym czy studenckim się poznawały w pociągu, to praktycznie zawsze wymieniały się kontaktem na instagramie.
Przy czym z FB to zatrzymalem sie jakos z 5 lat temu, gdy juz tego tez tam bylo za duzo. fan pejdze, grupy, gierki i inne niepotrzebne mi rzeczy, teraz jak czasem to odpalam, bo musze, to w oczy rzuca mi sie straszny sciek generowany przez konta, ktorych nie znam, a choc znajomych nadal mam duzo w profilu, to od nich rpawie zadnych tresci (pewnie dlatego, ze tez juz malo kto tam zaglada).