Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mr.Chris » 01 lut 2026, 14:34

piotrcies pisze:
01 lut 2026, 14:27
Zdecydowanie Sesko by się przydał, obstawiam, że będziemy raczej prowadzić grę, a wariant z Mbeumo na ataku był lepszy na grę z wyżej atakującymi rywalami. Ciekaw jestem, czy nie będziemy widywać dziś Cunhi na fałszywej dziewiątce, ale nadal przydałby się Sesko ze swoim wzrostem i umiejętnością przytrzymania piłki, zwłaszcza że ostatnio był w niezłej formie.
Pewnie będzie pewna rotacja w trójce Cunha/Mbeumo/Amad. Może dlatego też nie wystawia Sesko, z którym wymienność pozycji była by tu bezsensowna.
piotrcies pisze:
01 lut 2026, 14:27
Tak jak rozumiałem ustawienie z Arsenalem i wyszło, że Carrick się nie pomylił, tak dziś nie do końca kumam, czemu nie zmienił napastnika. Zwłaszcza że Mbeumo i Amad to nasza dwójka zdolna do gry na prawej, jeden czasem mógłby odpocząć, zwłaszcza że obaj byli na PNA, nie ma co ich forsować nawet bez pucharów w tym sezonie.
Regeneracji myślę mają wystarczająco w grze co tydzień. Bardziej niepokoi mnie to czego nienawidziłem w Solskjaerze, czyli totalne olanie zmienników. Pierwszego składu raczej Carrick nie zajedzie grając co tydzień, ale mamy kilku zawodników z ogromnym potencjałem i już teraz bardzo wysokimi umiejętnościami, którzy jak nie będą grali, to staną w rozwoju - jak większość zmienników za Ole.

No nic, najważniejsze, żeby zdobyć dzisiaj trzy punkty. W dwóch poprzednich meczach nasi kopacze mogli, ale nie musieli. Dzisiaj presja jest po naszej stronie i w tym meczu każdy w klubie powinien oczekiwać wygranej.

Wróć do „Anglia”