Loża wielkich krytyków

dibu
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: dibu » 01 cze 2006, 19:24

fanCFC pisze:Powiem Ci, ze w miejsce Dudka to raczej Fabianski jedzie,
Mozliwe, tak tylko w skrócie napisałem ;). Z tego co czytałem w "Piłce nożnej" to Fabiańskiego nie mogą sie nachwalić, więc jak najbardziej popieram jego wyjad na mundial, niech razem z Kuszczakiem nabierają doświadczenia. Wreszcie ktoś wziął się za rozwijanie młodych talentów, zamiast ciągle stawiać na starych wyjadaczy.
ossy pisze:dibu tak , wjebalismy z Kolumbią w zalosnym stylu, i wszystko gra? Moze znawcą nie jestem, ale gówno zamiast gry potrafie dostrzec.
Ja przecież nie napisałem, że zagraliśmy dobrze - wręcz przeciwnie, ale to nie zmienia faktu, że Janas nie może postawić na młodych, że nie ma racji nie zabierając gwiad, które i tak najprawdopodobniej siedziałyby na ławce. Ja w przeciwieństwie do "ekspertów" nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że Janas glupio zrobił powołując lub nie powołując kogoś do kadry. To on jest na każdym treningu - ja żadnego nie widziałem, więc nie mam prawa go za to krytykować. Moge co najwyżej powiedzieć, ze chciałbym żeby Franek pojechał, bo go lubię i dobrze gra.

fanCFC pisze:==> Lepiej zaryzykować i przegrać, niż przegrać i żałować , że się niezaryzykowało<==
Święte słowa. Wreszcie ktoś się odważył na ryzyko. Engelowi zabrakło odwagi, żeby utemperować charakterki co niektórych zawodników i wszyscy pamiętamy jak się to skończyło. Swoja drogą to nie do pomyślenia, żeby zawodnicy przed dziennikarzami żalili się, że trener nie zabiera za zasługi na mundial jednego z zawodników - tak było kiedy Iwan wypad ze składu 4 lata temu. Może Janas chciał uniknąć właśnie takiej atmosfery w drużynie...

Ja cały czas jestem przekonany, że trio (albo przynajmniej jeden z nich), o którym tyle się ostatnio mówi, nie pojechało częściowo właśnie ze względu na "pozaboiskowe" powody (oczywiście głównie prze słabą formę). Zawodników tak skutecznych, jak Frankowski zazwyczaj zabiera się nawet jeśli są w słabej formie. Dlatego moim zdaniem musialy być jakieś inne powody, niż skutecznosć na boisku (albo raczej jej brak).

Wróć do „Polska”