Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post autor: fieldy » 07 cze 2006, 9:20

Niggaz pisze:Pomijając już kwestię tego, że pewnie sporo tych tekstów w ogóle nie padło z jego ust
jeśli chodzi ci o cytaty zapodane przeze mnie, to sa to teksty Szpaka.

Może ty nie widzisz tych jego pomyłek, bo dużo meczy oglądasz w pubach, przy hałasie, gdzie nie da się słyszeć każdego słowa komentatora.

Ja wiekszość meczy oglądam przed TV na naszej kochanej TVP, więc jestem uczulony na jego błędy.

Niggaz pisze:fieldy napisał:
raz mówi Ruud van Nistelrooy, a raz van Nisterlooy

I gdzie tu jest błąd?
pamiętaj, że Szpaq uwielbia wyraźnie akcentować [w różny sposób] większośc wyrazów, a juz nazwiska przede wszystkim.
Dla kogoś kto ogląda mecz i słyszy każde jego słowo, lekko irytujące [lub wywołujace śmiech] jest słuchanie, różnych odmian nazwiska. Przy Ruudzie on się nie myli w poprawnym czytaniu nazwiska - on źle je czyta, po czym się poprawia [pewnie jak mu ktoś do słuchawki powie, że mówi źle] a jak mu się zapomni, to wraca do swoich dawnych form.
Najlepszy dowód, ostatni mecz Polaków z Chorwacją ... "Roberto Kovac przy piłce" , po chwili, Roberto był już zwykłym Robertem i tak w kółko przez cały mecz.
Niggaz pisze:Jedyna poprawa forma to "Puziol".
ja wiem jaka jest forma poprawna, i Szpaq tak mówi, ale miesza to z innymiformami, które wcale poprawne jak sam zauważyłeś juz nie są.
Może dla ciebie to nie jest nic złego, ja po obejrzeniu setek meczy komentowanych przez niego - mam dosyć momentami. Poważnie.
Bo jak wiadomo relacje z zakładów o czekoladę, wąchania trawy na Camp Nou albo życia winiarzy w Barcelonie są lepsze. To wszystko teksty duetu Borek & Kołtoń oczywiście. Co kto lubi.
Niggaz, dokłądnie, kto co lubi, oni gadają też często nie na temat tego co sie dzieje na boisku, tylko zaczynaja sobie dyskutowac o jakichś pierdołach, ale mówią po polsku, ich zdania mozna zrozumieć, Szpaq czesto tak się zamiesza, ze nie wie sam co mówił i w połowie ucina watek, by po 30 sekudnach milczenia dalej zacząć komentować mecz ... "Mila .. do Krzynówka ... " do watku juz oczywiście nie wraca, nie wiem, może mysli, że nikt go nie słucha i nikt nie zauważy nie dokończonej opowiastki ... nie zauwazyłeś nigdy ?
Bedziesz miał do wyboru oglądanie meczu na Polscie, albo w TVP - wybierz komentarz Szpakowskiego, sam zobaczysz.
Niggaz pisze:Jeszcze raz proszę o to, aby ktoś łaskawie wytłumaczył mi dlaczego lapsusy językowe tak bardzo utrudniają oglądanie i negują wszelkie pozytywne cechy Szpaka.

Lapsusy językowe w granicach rozsadku robią widowisko bardziej interesującym, ale tak jak mówiłem, po setkach meczy przez niego komentowanych, z taką ilością tych lapsusów w kazdym z nich - może się w końcu "przejeść" taki rodzaj ubarwiania widowiska.
Niggaz w temacie o wpadkach komentatorów pisze: Przed chwilą postanowiłem sobie obejrzeć jeszcze raz na spokojnie skróty z meczu Barca - Chelsea z komentarzem Szpakowskiego i oczywiście nie zabrakło jego finezji :roll:

nie podoba się finezja Szpaka ?
Szpakowski na temat gola Ronaldinho: "Śmiało między trzech zawodników i świetny strzał z pierwszej piłki" :zgon:
tutaj aż omdlałeś
Niggaz pisze:Dzisiaj komentatorzy trzymali poziom. Szpaq jak zwykle musial zaspokoić swoje słowotwórcze zapędy.
[asamoła]
[antiltop]
kolejny cytat z Ciebie, zwróć uwagę, że ty go tolerujesz i śmiejesz się czesto z jego pomyłek, ja go nie toleruje i mnie one drażnią.

Wróć do „Mundial 2022 Katar”