jeśli chodzi ci o cytaty zapodane przeze mnie, to sa to teksty Szpaka.Niggaz pisze:Pomijając już kwestię tego, że pewnie sporo tych tekstów w ogóle nie padło z jego ust
Może ty nie widzisz tych jego pomyłek, bo dużo meczy oglądasz w pubach, przy hałasie, gdzie nie da się słyszeć każdego słowa komentatora.
Ja wiekszość meczy oglądam przed TV na naszej kochanej TVP, więc jestem uczulony na jego błędy.
pamiętaj, że Szpaq uwielbia wyraźnie akcentować [w różny sposób] większośc wyrazów, a juz nazwiska przede wszystkim.Niggaz pisze:fieldy napisał:
raz mówi Ruud van Nistelrooy, a raz van Nisterlooy
I gdzie tu jest błąd?
Dla kogoś kto ogląda mecz i słyszy każde jego słowo, lekko irytujące [lub wywołujace śmiech] jest słuchanie, różnych odmian nazwiska. Przy Ruudzie on się nie myli w poprawnym czytaniu nazwiska - on źle je czyta, po czym się poprawia [pewnie jak mu ktoś do słuchawki powie, że mówi źle] a jak mu się zapomni, to wraca do swoich dawnych form.
Najlepszy dowód, ostatni mecz Polaków z Chorwacją ... "Roberto Kovac przy piłce" , po chwili, Roberto był już zwykłym Robertem i tak w kółko przez cały mecz.
ja wiem jaka jest forma poprawna, i Szpaq tak mówi, ale miesza to z innymiformami, które wcale poprawne jak sam zauważyłeś juz nie są.Niggaz pisze:Jedyna poprawa forma to "Puziol".
Może dla ciebie to nie jest nic złego, ja po obejrzeniu setek meczy komentowanych przez niego - mam dosyć momentami. Poważnie.
Niggaz, dokłądnie, kto co lubi, oni gadają też często nie na temat tego co sie dzieje na boisku, tylko zaczynaja sobie dyskutowac o jakichś pierdołach, ale mówią po polsku, ich zdania mozna zrozumieć, Szpaq czesto tak się zamiesza, ze nie wie sam co mówił i w połowie ucina watek, by po 30 sekudnach milczenia dalej zacząć komentować mecz ... "Mila .. do Krzynówka ... " do watku juz oczywiście nie wraca, nie wiem, może mysli, że nikt go nie słucha i nikt nie zauważy nie dokończonej opowiastki ... nie zauwazyłeś nigdy ?Bo jak wiadomo relacje z zakładów o czekoladę, wąchania trawy na Camp Nou albo życia winiarzy w Barcelonie są lepsze. To wszystko teksty duetu Borek & Kołtoń oczywiście. Co kto lubi.
Bedziesz miał do wyboru oglądanie meczu na Polscie, albo w TVP - wybierz komentarz Szpakowskiego, sam zobaczysz.
Niggaz pisze:Jeszcze raz proszę o to, aby ktoś łaskawie wytłumaczył mi dlaczego lapsusy językowe tak bardzo utrudniają oglądanie i negują wszelkie pozytywne cechy Szpaka.
Lapsusy językowe w granicach rozsadku robią widowisko bardziej interesującym, ale tak jak mówiłem, po setkach meczy przez niego komentowanych, z taką ilością tych lapsusów w kazdym z nich - może się w końcu "przejeść" taki rodzaj ubarwiania widowiska.
Niggaz w temacie o wpadkach komentatorów pisze: Przed chwilą postanowiłem sobie obejrzeć jeszcze raz na spokojnie skróty z meczu Barca - Chelsea z komentarzem Szpakowskiego i oczywiście nie zabrakło jego finezji![]()
nie podoba się finezja Szpaka ?
tutaj aż omdlałeśSzpakowski na temat gola Ronaldinho: "Śmiało między trzech zawodników i świetny strzał z pierwszej piłki"![]()
kolejny cytat z Ciebie, zwróć uwagę, że ty go tolerujesz i śmiejesz się czesto z jego pomyłek, ja go nie toleruje i mnie one drażnią.Niggaz pisze:Dzisiaj komentatorzy trzymali poziom. Szpaq jak zwykle musial zaspokoić swoje słowotwórcze zapędy.
[asamoła]
[antiltop]