Wydaje mi sie, ze czarnym koniem tego sezonu bedzie ... Groclin. Kontrakty niektorym obnizyli, kontuzje juz omijaja ten zespol, Liczka wreszcie bedzie mogl sie zaprezentowac w calej okazalosci, tzn. przepracowal caly okres przygotowawczy tak jak chcial
Innym mocnym zespolem moze byc ... Wisla Plock, i nie sugeruje sie tutaj wczorajszym meczem o Super Puchar [a zagrali wczoraj naprawde dobrze]. Myslalem, ze juz w zeszlym sezonie mogli cos namieszac, ale sie nie powiodlo, teraz maja silniejsza ekipe. Csaplar [chyba tak sie pisze] odwala dobra robote, jest to niezly fachowiec, sprowadzil jakichs pilkarzy i zobaczymy
Jakos wsrod faworytow nie widze zespolow powiazanych ze Smuda, czyli nowy Lech i Zaglebia Lubin. Nowy zespol jest niezgrany, straci sporo punktow wg mnie na poczatku sezonu, a Zaglebie pokazalo jak jest mocne w meczu z Minskiem
O Koronie sie nie wypowiadam, Piechna i Czerkas odeszli i nic wiecej nie wiem
Do spadku przymierzalbym LKS i ... nie wiem, ktos z trojki : Gornik Zabrze, Gornik Leczna, Widzew.
Mam nadzieje, ze sezon bedzie ciekawy, pelen nieoczekiwanych zwrotow, no i co najwazniejsze bez afer.
p.s. - a za rok Polonia Bytom wraca do 1.ligi