Mistrz Polski 2006 / 2007

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho » 23 lip 2006, 19:16

Oczywiście dla mnie faworyt jest jeden :arrow: drużyna ze stolicy Wielkopolski :arrow: Lech Poznań. Po raz pierwszy od dawna jest to czego w Poznaniu dawno nie było czyli solidne zaplecze finansowe dające swobode i spokoj pilkarzom. Pojawił się także trener jeden z najlepszych w ostatnich latach i duzo nowosci krocząc od pilkarzy przez dzialaczy, sponsorów ąz po nowoczesne zadaszenie :wink: Ambicję sa wielkie, ale chyba jednak nie w tym sezonie narazie bedzie czas na zgrnaie przynajmniej pierwsze 5-6 kolejek pozniej bedzie już rownorzędna walka z Legia i Wisłą :arrow: przynajmniej ja innego scenariusza sobie nie wyobrażam. Lech wg. mnie ma tylko jeden obecnie słabszy punkt od dwóch w/w zespołow czyli lewą strone, jakoś nie jestem przekonany i do Wachowicza i do Wojtkowiaka, objawieniem może być Wilk, ale to dopiero się zobaczy. Za to resztę pozycji mozna bez żadnych kompleksów porównywać z innymi zespołami. Scherfchen, Wasilewski, Bosacki to reprezentacji Polski sporadyczni ale sa inni sa w kregu zainteresowania czy sa młodzieżowcami badz byli jak Kikut, Zaki, Burkhardt, Wojtkowiak, Kucharski, Gregorek.... Napewno jest w czym wybierać, a znając myśl trenerska Smudy można jasno obstawiać, że Lech grać bedzie ofensywnie i miło dla oka, jeszcze poprawić drugą cześc sezonu i bedzie naprawde dobrze :twisted:

Wisła i Legia oczywiście głowni faworyci. Kazdy z nich dokonał kilku wzmocnień bez większych osłabień, bo jeden zawodnik to obecnei zadne osłabienie i nie ma się co tłumaczyć, ze odszedł ten i zawaliła sie taktyka.
Jeśli juz walka miałaby sie roztrzygnąć miedzy tymi dwoma zespołami to jednak zwycięska bedzie wg. mnie Wisła, mają jednak chyba lepszych zawodników a co najważniejsze bardziej wyrónany skład. W Legi dla przykładu wypada Edson i Bronek i tak naprawde wyglada gra słabo, bo nie wydaje mi sie zeby Wlodarczyk ciągnął w Legii grę :P . Objawieniem może być Burns i Chiacu, ten pierwszy bardzo mi ostatnio imponował w sparingach i widać, ze jest obecnie w formie podobnie Paulista, ktory wraz z Zieńczukiem tworza naprawde dobre skrzydła i obecnie lepsze niz Warszawiacy Roger i Szałach czy Radovic.

Co do dryzyn, ktore moa zistnieć i stać sie niespodzianką nowego sezonu obstwiałbym Arkę i Płock. Dobrzy trenerzy z materiałem na pilkarzy, a wczorajsze spotakanie pokazało, że Wisła naprawde mzoe zamieszać. Piszecie mały prestiż, pamietam ostanio dyskusje o prestizu rozgrywek...
Ciekawie mogą zaprezentowac sie takze beniaminki z Łodzi. Większych rokowań nie daje Groclinowi, wziął znowu spory zaciąg z Lecha, ale z Licka na ławce mało zdziała :lol: . Mało takze działo sie w Koronie odszedł kluczowy zawodnik, drugi jest na dosyc sporą przerwę wyelminowny, więc moze sie okazać, że nie bedzie komu strzelać bramek, a nawet dojście pózniej Gajtka, moze sie okazać niestety za pózne :oops:

1.Wisła
2.Legia
3.Lech
4.Korona
5.Plock

Wróć do „Polska”