Mistrz Polski 2006 / 2007

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 24 lip 2006, 12:10

Mistrz Polski 2006 / 2007 ? wstrzymam sie do pierwszej kolejki - moge ? :lol: A tak na poważnie to narazie chyba powiniście założyć temat Sezon 2006 / 2007 :wink: To juz lada dziń i ruszają elitarne rozgrywki Orange Ekstraklasy :] Tyle sie mówi o kłopotach Wisły ale wystarczą 2 kolejki bilans 6 pkt. br. 5:0 i nie ma tematu kłopotów :P i prasa "Mistrza już znamy :P" Tylko że mistrza nie wygrywa się w dwie kolejki. Sądze że Legia sama może oddać tytuł :roll: ale wiele zależy od losowanie do LM. Bo jak awansują i pograją w grupie troche, to wielce prawdopodobny jest syndrom LM :wink: a wtedy jaka Orange Esktraklasa ? chłopie my w LM grali 8) :P

Walka o mistrza nie musi rozegrać się pomiedzy Legią a Wisłą - przynajmiej do czasu. Mam taka nadzieje i uważam ze Groclin może pokazać się ze znacznie lepszej strony niż ostatnio. A duża nadzieja Liczki w ... Świerczewskim. Tylko musi pokazac "jaja" i nie mam na mysli tylko czystko piłkarskich umiejętnosci ale gdy z Groclinu odszedł Ivica Kriżanac to tam nie miał kto in ustawiać po kontach. Takiego guru :P Igor Kozioł długo kontuzjowany a np. taki Pance Kumbev sam był ustawiany :lol: Naprawde coś mi mówi że "Świru" odmieni Groclin.

Teoretycznie Lech powinien powalczyć o wiele ale to nie jest pewne bo to że sie znają nic nie znaczy. Czytałem nie dawno wywiad z Franciszkiem Smuda który mówił że to najtrudniejsze zadanie w jego karierze. Że wydawało by sie ech prosta sprawa jest Lech - jest Amica - zrobi sie jeden klub i gramy. A to wcale nie jest takie łatwe. Druga sprawa że jak trenera czeka trudne zadanie to chyba Lech nie mógł lepiej trafic :wink: Wiec kto jak nie Franz :) Szkoda tylko że już sprzedano kilku graczy ...

Korona po sprzedazy Piechny musiała zmienić co nie co w grze. Odszedł Arek Bilski :shock: co dla mnie jest nie zrozumiałe bo to in najlepszy środkowy pomocni. Nawet Hermesów bije. Kłopoty z Gajtkiem powodują że atak Korony to Klatt - i to w zasadzie powoduje że poczatek sezonu [jak dla mnie mają nie udany] Rysiu Wieczorek zapewane bedzie grał 5 w drugiej lini chyba że Kaczmarka w atak wciśnie. [Albo jeszcze kogoś kupi :P] Choc może jeszcze sie wzmocni Korona w trybie awaryjnym..

Górnik Łęczna - nie ma juz od dawna na ławce Bobo Kaczmarka i :? wielka szkoda że Bobo zawsze powodował że jak Górnik nic nie grał to i tak było zabawanie :lol: Odszedł ligowy czołg Andrzej Kubica - Łęcznianie stracili Bleze - nie ma Bykowskiego - jak dla mnie wielka nie wiadoma. Podobnie jak Pasy - bo pod okiem Stefana Białasa Cracovia grała ciżęka piłki. Stawowy zrobił tak kawał dobrej pracy i głównym cele powinna być kontnuacja ale tak nie jest. Chyba że teraz zmiana ? Ciekawe czy wlasnie wspomniany Stawowy zacznie budowe Arki pod swoja wizje gry - bo duże zalezy od ruchów na rynku. Nie oszukujmy się sam Niciński czy zawodzący Nawrocik nie wiele im dadzą. Wisła Płock bez Jelenia ale z Csaplarem który jak przychodził do naszej ligi zapowiadał że potrzebuje czas i zaufania - dostał to i teraz ma szanse się odwdzięczyć. Mecz z Legia nie moze byc wykładnikiem bo sam nie wiem czy to Wisła zagrała dobrze czy Legia źle. Ale brak Jelenia może nie być aż tak widoczna i to powoduje że Wisła będzie groźna. Sądze że Zagłębie obniży loty w tym sezonie - moze mówić co się chce ale to Smuda był ojcem "sukcesu" w popszednim sezonie i najwiecej odniego zależało.

Wisła - Legia - jak napisałem na początku LM Legii może wyjśc na dobre .. Wiśle :] ale nie w tym bym upatrywał atuty Wisślaków - Petresku wyciągna wnioski - mam nadzieje :roll: Mistrza nie wygrywa sie w 3 kolejki. Trudno mi oceniac nowe nabytki Wisły gdyż nie miałem jeszcze okazji ich ogladać - cos mi mówi że w tem sezonie klase w końcu pokaże Jasiu Paulista. Ze Dan znajdzie mu jedna pozycje a nie bedzie latał jak ... Trudno oceniać Wisła i Legie teraz gdy zaszły tam takie zmiany. W popszednim sezonie Legia wygrała "transferami" ale w tym wcale tak nie musi być. Bo taki Elton to co na za napastnik - jak Brazylijczych z 10 okazji sam na sam 9 wali na siłego to z niego taki napatnik ja... Oczywiscie po sparingach nie może mu wystawić etykietki i sezon pokaże.

Wstawiam na Wisła ale licze że inny dotrzymają kroku - mam na myśli Groclin i Lecha.

Już 28 pierwsza kolejka :]

Wróć do „Polska”