nawet Jóźwik, który stwierdził, że wygląda jak matematyczka, po czym sie Szaran oburzył na Marka - że on miał ładną matematyczkęDzisiejszy dzień, to dzień wybitnie belgijski podczas tych ME. Wprawdzie wspominana już przeze mnie Kim Gevaert była faworytką na 200 metrów i z tej roli się wywiązała, co mnie cieszy, bowiem sympatyzuję z tą zawodniczką, ale złota Tii Hellebaut w skoku wzwyż nie spodziewał się chyba nikt.
Tak im się ładnie udało zsynchronizować, że jak Hellebaut była wtrakcie rundy honorowej - swój bieg na 200m kończyła Gevaert
jeśli chodzi o skok wzwyż - więcej sie spodziewałem po Slesarenko, jakby nie było mistrzyni Olimpijskiej, Kajsa miała pecha - za każdym razem prawie mmiała tą wysokość, ale czy nie popełniła błedu podnosząc na 2.05 ? prawdopodobnie tak. Publiczność nie poniosła jej wystarczająco wysoko
W dziesięcioboju nie podobało mi się [a w zasadzie w realizacji] że tak mało pokazywali konkurencje rzutu oszczepem. I o dziwo nie mam pretensji do szwedów, bo to przecież nasi genialni sprawozdawcy sie chwalili co dziennie, że mają własny kanał, że moga pokazywac co im się podoba. Ale nie - zamiast [finału] dziesięcioboju w rzucie oszczepem [jakby nie było 9 na 10 konkurecnji
Bardzo dobrze wypadła Monika Bejnar na 200m - była 4 jak napisał ajaccien. Miała nawet małe szanse na medal, a skoro komentatorzy jej tak nie zachwalali przed biegiem - tzn. że wcale o ten krążek walczyć nie miała
trywiańska zajęła 5 miejsce, z którego była zadowolona i trudno jej się dziwić, ja natomiast dzwie sie panu Jóźwikowi - który zbeształ ją podczas komantarza, ze za długoi chyba w USA siedzi, skoro 5 miejsce ja satysfakcjonuje - szkoda, że jako były sportowiec zapomniał jak to jest uczestniczyć w zawodach tej rangi po kontuzji
Tym bardziej, ze kto jak kto, ale były płotkarz powienien ją najlepiej zrozumieć