A - jak "a jak tu trafiłeś" - samolotem
B - jak Babki
C - jak cycuszki
Moze też być C jak Czego chcesz od życia ? - jak to było w nie dawno oglądanym przeze mnie filmie "życie to najlepsza impreza - rób wszystko by nie być na niej kelnerem" - mowa - chciało by sie powiedzieć
D - jak domyśl sie
E - jak Ewulka
F - jak faza - wielu ludzi ma mnie tu za maniaka Milanu i ganji - ale to nie te czasy gdy trawa była jak matka
G jak Grupa Trzymająca Władze - pamietam jak na początku mojego pisanie tu byłem buntownikiem bez powodu
H - jak "Hola hola" jak mówi poseł Cymański - złote usta tej kadencji Cyrku na Wiejsiej
I - jak insekty
J - jak no właśnie "J"ak co ? - Jan Kwinta
K - jak komputer - może powiedziec jak telefon prawa to komp lewa reka - choć telefon włacze i zadzwonie a komputer tylko włacze. Jestem ciemny na maxa w te klocki. Ma działać i otwierać strony nic wiecej. No jeszcze gadu gadu. Także z tego miejsca dziekuje tym którzy mi czasem pomoga
L - jak lata - pewnie nie jeden z Was się zastanawia ile Zaza ma wiosen
M - jak Miłośc - a na poważnie Muza - preferuje Polskich wykonawców i inne akcji "Teraz Polska" - choć w moim przypadku to "Od dawna Polska" - HH od dawna dawna - nie ma co wymienic bo szkoda czasu - "+ i -" Kalibra 44 to już klasyka fazy. Piosenka które mimo lat i niecodziennego wykonanie jest chyba najbardzie fazowa. To ona sprawiła ze jak to tej pory była raz na innym świecie ...
N - jak nerwy
O - jak Ola - może pierwsza miłośc - piękna brunetka dla której Zaza był w stanie zrobić wszystko - jak się okazał nie do końca bo pech chciał że jej stary postanowił zrobić kariere kosztem naszej miłosć i musiała wyjechać, daleko - niestety wtedy miałem za mało wiosen by rzucić wszystko i jechać za nią
P - jak Polska - Niggaz zacytował Pezeta to ja też pójdą ta drogą. Polska ! -
OSTR - "Kochana Polsko dzięki za mądrość choć idę pod prąd
za ludźmi którzy nazbyt zaufali pieniądzom
hańbiąc Twoje godło na bankietach z pompą
czekam na dzień w którym bez stresu spojrzę w bloku okno
niepokój z troską szczęście zastąpi, choć śmiem w to wątpić
wierzę że los który wartości skąpił
w końcu sam siebie wykończy oddając to co nasze
wiesz że każdy z nas ma patent by nie stać się judaszem
wśrod frajerow kreowanych przez prasę na zbawców
bohaterstwo miernikiem sejmowych wynalazków
Polsko, to jest bagno zwane rzeczywistością
spróbuj mnie odciąć bym mógł cieszyć się wolnością
to brzmi słodko jak Wedel gdzie eden
choć pod tym sam niebem nie każdemu Bóg przyświeca
poczuj prawdę która osiada na powiekach
to jest o miłości której nie zmierzysz w monetach
... miejsce Polska, system samowolka
cel to forsa, w tym tkwi sekret
biorę co los da, życia made in Polska
to jest moje miejsce bo kocham to miejsce"
Mowa
Q - jak

R - jak Rossoneri - Tlen = Życie = Milan - klub który mnie zafascynował tak że nawet nie wiem kiedy. Trundo jest powiedzieć że po tym i tym meczu Milan mnie zafascynował czy że to był Van Basten czy Milan za Capello bo naprawde nie da się tak tego ocenić - urodziałem sie z czerwono czarną krwią
S - jak sen
T - jak telefony - mój stary mówi ze obok papierosów to kolejny nałóg [nie wszystko wie
U - jak "Ulala"
V - jak Vódka
W - jak wady
X - jak remis u buka
Z - jak ... Zaza
To by było na tyle