Forumowicz od A do Z (gotowe alfabety)

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post autor: AgaD » 29 sie 2006, 10:29

A jak akademik – na pierwszych latach studiów spędzałam sporo czasu w domach studenckich. Teraz nie mam na to ani czas ani ochoty. Tamten okres życia sporo mnie nauczył.

B jak bezczynność – coś czego ostatnimi czasy bardzo mi brakuje. Już dawno zapomniałam jak to fajnie jest leżeć do góry brzuchem i nic nie robić. Nie myśleć o tym, co powinno się jeszcze zrobić.

C jak calcio – od lat pasjonuję się włoskim futbolem Uważam go za najtrudniejszy na świecie, Ostatnie afery bardzo zniekształciły obraz piłki na Półwyspie Apenińskim, ale mnie do niej nie zniechęciły, a wręcz przeciwnie.

D jak dziennikarstwo – bardzo lubię robić coś dla innych. Dostarczanie najświeższych wiadomości ze świata piłki innym jest dla mnie samą przyjemnością. Lubię pisać. Kiedyś w wolnych chwilach prowadziłam pamiętniki. Teraz pisanie artykułów i newsów pochłania sporo mojego czasu. Można powiedzieć, że uzależniłam się.

E jak egoizm – jednak z tych cech, która najbardziej denerwuje mnie u ludzi. W dzisiejszym świecie trudno jednak o altruizm. Większość patrzy tylko na siebie. Osiągnięcie celu dla wielu jest najważniejsze, nawet kosztem innych. Nie znoszę też kłamstwa i zdrady. Znane przysłowie mówi: „kobieta wybacza, ale nie zapomina nigdy”. Ze mną jest dokładnie tak samo.

F jak film – rzadko, bo rzadko, ale czasami skuszę się na oglądnięcie jakiegoś filmu. Bardzo lubię romantyczne historie. Moja ulubioną jest „Szkoła uczuć”. Oglądałam ten film cztery razy i jeszcze mi się nie znudził. Nie wzgardzę tez horrorami, ale ich nikt nie chce ze mną oglądać, bo potrafię wystraszyć bardziej niż sama scena filmu (krzyczę :P)

G jak Gliwice – moje rodzinne miasto. Mieszkam tu 22 lata czyli dokładnie tyle, ile jestem na tym świecie. Mam tu przyjaciół, rodzinę, ale w przyszłości zamieszam się stąd wyprowadzić. Dokąd? Jeszcze nie wiem, ale na Śląsku na pewno nie zostanę.

H jak Hobby – na pierwszym miejscu jest piłka nożna i pisanie o niej. Lubię tez spędzać czas na łonie natury. Kiedyś pisałam wierze, ale minęło mi. Kocham tez taniec, ale o nim później.

I jak Inter – mój ulubiony zespół piłkarski. Trudno mi powiedzieć, dlaczego właśnie Inter. Wpływ na to na pewno miał Roberto Baggio, niegdyś mój ulubiony piłkarz. Zaczęłam sympatyzować z Interem w 1998 roku, czyli dokładnie wtedy, gdy Roby tam trafił. Po jego odejściu nie zmieniłam zamiłowania.

J jak Juventus – wielu uważa mnie za wroga tego klubu. Prawda, nie sympatyzuję z tym zespołem, ale też nie darzę go nienawiścią. Nie lubię nieuczciwości w sporcie a jakby nie patrzeć zespół Starej Damy ostatnimi czasy wikła się w różnego rodzaju afery. Gdyby skandale dotyczyły Milanu czy Interu moje stanowisko byłoby identyczne. Nieuczciwość ze sportu należy eliminować.

K jak kanapki – śnią mi się po nocach od zlotu :P teraz przerzuciłam się na bułki. Na pasztet nie umiem patrzeć :P

L jak lato – moja ulubiona pora roku. Uwielbiam słońce i wysokie temperatury. Pewnie dlatego, że sama urodziłam się zimą ;). Na ten okres czasu przypadają też wakacje. Mam wtedy mniej obowiązków, bo odchodzą trudy studiowania.

Ł jak łzy – nie chodzi o płacz, chociaż nie wstydzę się łez. To jeden z polskich zespołów, którego piosenek najczęściej słucham. Zaczęłam kilka lat temu i tak już zostało.

M jak mail – od wiadomości pocztowej zaczęła się moja przygoda z pilka.pl. Odczytałam maila od dzidziusia z propozycją współpracy i skorzystała z niej. Dziś wiem, że była to trafna decyzja.

N jak niezdecydowanie – to jedna z moich wad, która daje o sobie znać zwłaszcza podczas zakupów. Potrafię przymierzyć 20 par spodni i nie kupić żadnej, bo nie mogę się zdecydować :P

O jak oczy – są zwierciadłem duszy. Ja właśnie najbardziej na nie zwracam uwagę u mężczyzn. W głębi spojrzenia można wyczytać naprawdę sporo.

P jak pilka.pl – strona która znaczy dla mnie więcej niż wiele. Jestem w serwisie od samego początku. Dzięki niemu nauczyłam się stawiać czoła wielu sytuacjom. Poznałam też wspaniałych ludzi, z którymi moje drogi nie złączyłyby się nigdy, gdyby nie wspólna praca na stronie. Pilka.pl pochłania kilka godzin mojego dziennego czasu, ale akurat poświęcam jej go z przyjemnością.

R jak resocjalizacja – w liceum marzyłam o pracy z ludźmi niedostosowanymi społecznie. Nie dostałam się jednak na resocjalizację i moje losy potoczyły się inaczej. W przyszłości jednak nie wykluczam podjęcia nauki w tym kierunku na studiach podyplomowych.

S jak studia – z jednej strony chemia, z drugiej surdopedagogika. O pierwszej mogę powiedzieć, że była pomyłką, bo poszłam na nią tylko po to, by nie stracić roku po tym jak nie dostałam się na resocjalizację. Na pedagogice odnalazłam sens. Chcę pomagać dzieciom poszkodowany przez los. Wybrałam pracę z dziećmi głuchoniemymi. Wierzę, że mogę pomóc im odnaleźć się w rzeczywistości.

T jak taniec – moja druga pasja po piłce nożnej. Uwielbiam tańczyć i kiedy mam tylko okazję, wybieram się gdzieś, by dać się porwać rytmom.

U jak upór – z reguły jestem uparta. Jeśli postawię przed sobą jakiś cel, to konsekwentnie dążę do jego realizacji. Rzadko z czegoś rezygnuję, chyba że są ku temu racjonalne powody.

W jak Włochy – według mnie najbardziej fascynujący kraj. Z miłości do niego kilka lat temu zaczęłam się uczyć języka włoskiego. Interesuje mnie wszystko, co dotyczy Italii. Nie potrafię logicznie wytłumaczyć skąd wzięło się uczucie właśnie do tego kraju.

Z jak zasady – są po to, aby je łamać. Nie żebym nie żebym nie przestrzegała prawa, ale nie lubię sztywnych reguł, które ograniczają wolność i możliwości człowieka. Właśnie takimi prawami rodzice próbują ograniczać swoje dzieci. Nigdy nie potrafiłam tego zrozumieć.

Wróć do „Gry Forumowe”