Niestety takiego obrotu sprawy się nie spodziewałem
A u Amerykanów? - to poza Anthonym w całych mistrzostwach zawiedli mnie praktycznie wszyscy z Wadem i Jamesem na czele. Korzewskiemu nie udało się zbudować takiej drużyny w której ostatnie wymienione przeze mnie gwiazdy świeciły by w pełni jak to miało miejsce w podczas ostatniego sezonu. Ja rozumiem że mogli być zmęczeni (graja ok 100 meczów w sezonie co kilka dni ble ble ble) ale inni choć nie tyle co w USA to jednak też biegali po boisku Zaś od gwiazd NBA wymaga się: trafiania spod kosza lub tez będąc sam na sam z koszem czy też nie popeniłniania głupich błędów takich jak dziś gdy Hinrich będą za linią za trzy wykoczył z piłką do góry po czym opadł na parkiet co wywołało śmiech na ustach niemieckiego komentatora (w ogóle go nie rozumiałem ale gość wie na jak wciągnąć emocjonującym komentarzem w oglądanie meczu) z czym mają trudności podczas mniędzynarodowych imprez a co przeważnie nie ma miejsca w NBA
W drugim dzisiejszym półfinale Hiszpania - Argentyna wygrał lepszy... a okazali się nimi mimo poczatkowych kłopotów (tak jak u Greków w meczu z USA) partnerzy Gasola
Co do składu półfinału to można go był przewidzieć jeszcze przed MŚ
A z tym otwarciem granic na europejskich graczy w Polsce nie robiłbym takiego wielkigo problemu bo jak może nie każdy wie tak się gra na całym naszym kontynencie i tylko nam to jakoś bardzo przeszkadza. Greckie zespoły też mają w soich ligach wielu grajków zza granicy ale jedyną różnicą między nami a nimi jest to że w Grecji mają pieniądze na szkolenie młodych graczy. Niestety u nas jest ogromna bieda a duże wymagania prezesów i sponsorów o ile tacy się w ogóle znajdą powodują ze wynik jest potrzebny od zaraz i nie ma czasu a tym samym pieniędzy na trenowanie wychowanków bo fundusze ledwo starczają na wypłacanie pensji na zatrudnionych już zawodników, najczęściej jednak nie starczają. I to powoduje że jak się chce mieć solidnych wychowanków to trzeba ich ogrywać na wysokim poziomie a tym samym poświęcić sezon czy dwa a na to jak pisałem nie ma czasu bo w Polsce tak jak to bywa w piłce nożnej przeważnie grają obcokrajwcy nie ważne czy są gorsi od naszych czy też nie
PS1 Miło jak się widzi że jednak jest jakieś życie na osiedlu
PS2 Zaschło mi w gardle