jestem przeciwny eutanazji z tych samych powodow co kostek - to co się dzieje w holandii to momentami moglo by podpadac pod ludobojstwo....
obawiam się, że w Polsce gdyby zalegalizować eutanazje bylo by bardzo podobnie lub nawet gorzej a nie mam ochoty na starosc uciekać z kraju zeby jakiś nadgorliwy doktorek usmiercal mnie pod pozorem skracania moich cierpien a tak to niestety wyglada w holandii
skoro tutaj sięjuż troche osob odniosło do aborcji to ja rowniez się wypowiem a w pewien sposob aborcja i eutanazja są związane ze sobą
jestem również przeciw wyjątek to jeśli ciąża zagraża zyciu kobiety ale w tych przypadkach jest dopuszczalna w polsce, a mowienie ze kobiety zgwalcone tez powinny miec prawo do aborcji jakos mnie nie przekonuje nie rozumiem czemu jak ktos zgwalci kobiete to ten ktos dostanie powiedzmy 8 lat (strzelam nie wiem ile lat sie dostaje za gwalt) i ten ktos wyjdzie za dobre sprawowanie po 5 a kobieta w tym czasie ZABIJE dziecko i niewazne ze to jest dziecko z gwaltu to jest dziecko zywa istota przestepca dostaje 5 lat a dziecko kare smierci to chyba troche nie fer, a jak ktos tam w temacie kościół pisał ze dziecko przypomina kobiecie najgorsze chwile jej życia etc. to sie zgodze ale czemu musi się przezto wyżywać na dziecku i je za to karac? przecież może je oddać do adopcji