TOUR DE POLOGNE!!!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 07 wrz 2006, 19:37

bellus pisze:Wszystko opiera się na tym czy ktoś szybciej czy wolniej kręci pedałami. W takim hokeju czy siatkówce wszystko po pierwsze jest szybsze, a po drugie nie jest to taki schemat - bo zaatakować piłkę to można na wiele, wiele sposobów. A tutaj trudno naciskać na pedały w jakiś odkrywczy sposób.
To znowu była ironia bo z innego tematu dowiedziałeś się co to trudne słowo oznacza czy też piszesz bo nie masz nic lepszego do roboty :roll:
Jak pisałem górskie etapy nie są schematyczne i dużo się w nich dzieje :!: Z płaskimi to się mogę zgodzić :wink: Amerykanie nie przepadają za piłką nożną bo uważają że nic się w niej nie dzieje, fascynują sie za to m.in. jakimiś wyścigami po owalu co np mi wydaje się być nudne bo co to za frajda jeździc w kółko :?: Niby ktoś się wyprzedza ale wszyscy ciągle jada w tą samą stronę i praktycznei w ten sam sposób (nigdy nie oglądałem tego sportu poza filmami a takie mam o nim wyobrażenia). Jak mi nie pasują ich wyścigi to ich nie oglądam a nie kłócę sie i wmawiam ich kibicom że żygać mi się chce jak patrze na te ich wyścigi i że świat mi sie przez nie wali bo sa korki na ulicach spowodowane kobicami jadącymi na owal :twisted:
bellus pisze:zaatakować piłkę to można na wiele, wiele sposobów
Usiądź sobie na górnej trybunie to nie zobaczysz bajecznie cudownego wzwodu Ronaldinho a jedynie to że biegnie z piłką :wink: Tam przecież chodzi o strzelanie bramek, w koszu o rzucenie punktów a wszyscy oni biegają z piłką :roll:
bellus pisze:Jeśli ankieter zada pytanie "czy jest pan/panii za tym by peleton TdP przejechał przez pana/panii miasto?" to wyniki będą zupełnie inne gdy się człowiek zapyta tak: "Czy jest pan pani za tym by peleton TdP całkowicie na kilka godzin zablokował miasto i spowodował problemy komunikacyjne?". Dwa pytania niemal identyczne w tym co wyrażają, a jednak wyniki zupełnie inne. Jak się takie miasto zamknie to co ludzie mają robić, sterczą zamiast się jakoś przemieszczać i patrzą jak jeden ściga drugiego. A, że są w telewizji to machają do kamery.
'Kpisz czy o drogę pytasz?' Zaraz mi pewnie napiszesz że Kopernik była kobietą :angry2: Czytając tego typu wypowiedzi mam wrażenie że rozmawiam z posłem wierzejskim :zgon: Kiedyś jak decydowaliśmy czy chcemy UE i wyniki były powiedzmy 30% ZA, 20% PRZECIW a frekwencja wynosiła 50% to jeden z posłów lpr powiedział że wyniki wyglądają następująco: 70% na NIE i 30% na TAK :olaboga: Czy Ty naprawdę uważasz że ludzie którzy się znaleźli na trasie to zagubieni turyści? Przecież mogli iść na łąkę albo siedzieć w domu czy też robić cokolwiek innego. Chcięli to poszli :!: Ty jak sądzę się tam nie znalazłeś więc jakoś można było. Chyba że w waszym mieście na siłę was wyciagali z domu i kazali oglądac kolarzy na ulicy. Jak Ci nie pasuje wyścig w mieście to przeporwadź się do dziury gdzie nie ma asfaltowych dróg albo idź na skargę do swojego prezydenta :wink:
bellus pisze:Gratuluje nie zrozumienia ironii.
Za to ja pisząc o piłkarzach jako bandzie fanatyków, o Mundialu czy też o leceniu samolotem na wakacje mówiłem na serio :wink: Po prostu odpowiadałem twoim językiem, sam widzisz jak wyszło :twisted:
bellus pisze:Wg mnie kampaniia Wrocławia w zachodnich mediach...
Ale do tego TdP robią fanatycy a przy okazji za pieniądze sponsorów a nie miejskie i reklamują caly kraj. Gdyby w moim mieście nie było fanatyków koszykówki to nie byłoby też drużyny koszykarskiej. Bo to oni sami założyli klub i sami nim zarządzją. A co ich i mnie wraz z nimi obchodza ci których nie interesuje ten sport. Jak nie chca to nie chodzą na mecze i np nie strajkują bo im sie coś nie podoba. Po prostu nie przychodzą na halę :!: Rozumiesz aluzję :?: :>
bellus pisze:Jak się takie miasto zamknie to co ludzie mają robić,
Wiesz ja też słyszałem głosy narzekania że miasto zablokowane czy nie można iśc tam czy tam jak przyjechał do naszego kraju Papież. Ja uznałem że nie ma sensu z nimi dyskutować tak jak nie mam o czy rozmawiać z tobą. Napisałeś swoją opinię i jeseśmy ci za to niezmiernie wdzięczni :rydzyk: Skończmy tą dyskusję :!:

Uwaga będzie ironia - Niektórzy pewnie też witali na ulicach Papieża bo się zgubili i nie mieli gdzie pójść. Ale nie mieszajmy do tego już Papieża :!:

Pewnie nawet nie widziałeś górskiego etapu na TdF, Giro czy Vuelcie...

KONIEC :!:

Co do relacji wyścigu w TVP - gorszej chyba zrobić nie można :!: Dziś, zresztą pewnie jak codziennnie, połączyli się na dwie rundy do końca etapu i w sumie więcej było gadania niż realcji z wyścigu kolarzy :badziewie:

Wróć do „Inne sporty”