Już dziś mecz Rossonerich z AEK Ateny o pierwsze pkt w tej edycji Champions League
Pacynka powołał 22 graczy - nadal bez Kakhy który już trenuje, sa powołani Oliwka czy Yoann, podobnie jak Rino i Bonera którzy nie zagrali z Lazio.
Bramkarze
Obrońcy
Pomocnicy
Napastnicy
Prawdopodobnie skład Milanu to 4-3-1-2 i:
Choć wczoraj pisali Włosi że zagramy atakiem Gila - Pippo, a Ancelotti mówił coś na temat dyspozycji Pirlo. Jak coś zastąpi go chyba Massimo Ambrosini. Choc wątpie w to by było jakieś inna zmiany - zwłaszcza ze Bonera nie zagrał z Lazio, Kala wraca po urazie a Oliveria mimo wspaniałego debiutu i tak za mało ma w nogach.
Kadra AEK to:
Bramkarze
Obrońcy
Pomocnicy
Napastnicy
Jak widać nie sa to piłkarze znikąd, Sorrentino - były Romanista Dellas - znany z serie A Cirillo czy znany z boisk La Liga były napastnik Saragossy [?] Andrea Delibasić.
Sędzą tego meczu bedzie anglik Michael Riley. Mały, łysy czesto wzbuda kontrowersje
Jak dotąd w potyczkach Ligi Mistrzów Michael Riley sędziował trzykrotnie w meczach z udziałem Milanu. Pierwszym razem był to mecz przeciwko Deportivo La Coruna 13 listopada 2002 roku (Milan przegrał to spotkanie 1:2 na San Siro), następnie wyjazdowy mecz, gdzie rywalem była Celta de Vigo w pażdzierniku 2003 roku (bezbramkowy remis). Z kolei ostatni mecz odbył się w zeszłym sezonie, 13 września, a przeciwnikiem Milanu było Fenerbahce (3-1 dla rossonerich).
Co do meczu ... każdy inny wynik niż zwyciestwo bedzie nasza porażka. Mam nadzieje ze zagraja bardzie agresywnie i skutecznie - długo piłka i swoja gre - AEK na pewno na początku zamuruje bramka z wiadomych wzgledów. W meczy z Lazio Nasi piłkarze pozwolili na wiele Rzymiana - za dużo. Teraz mam nadzieje ze środek Maldini - Nesta już bedzie bardzie pewny - choć przyznam ze mam obawy bo przeciesz to bedzie drugi mecz po tak długiej przerwie obu graczy
Do tej pory graliśmy na Giuseppe Meazza tylko raz z AEK Ateny - mecz skończył sie wynikiem 2;1 dla Milanu - co ciekawe AEK na 7 meczów w Itali zremisowało jeden [z Roma 0:0] a 6 przegrało - najlepsze jest to że żadna Grecka drużyna nie urwała jeszcze nigdy punktów Milanowi na Giuseppe Meazza
Wielu uważa że teraz może typować z jakim bagażem bramek wróca Grecy do domu
W naszej grupie jest jeszcze Lille i Anderlecht ... trzech naszych rywali zdaje sobie sprawe że walka o awans z drugiego miejsce rozegra sie po między nimi w domu. Tylko nie wiem czy to dobrze bo każdy z tych klubów przyjedzie do Mediolanu z myślą 0:0 na wage awansu
W drugim meczu licze na Lille - i bramki Odemwingie
Forza Milan