Jak by to napisał Zaza - "Mowa"bagg pisze:Ojciec Chrzestny
---------------------------------------------------------------
bagg pisze:Lot nad kukułczym gniazdem
bagg pisze:Życie jest piękne
kav pisze:Czas Apokalipsy
Dobrze gadająAgaM pisze:Stowarzyszenie umarłych poetów
Niedawno próbowałem obejrzeć jeden z filmów Inarritu - "21 Grams" i jakoś nie wyszłobagg pisze:Amores Perros
bagg pisze:Donnie Darko
bagg pisze:The Rainmaker
Nie widziałem, ale mam zamiar to nadrobić w najbliższym czasie... Chociaż co do tego drugiego filmu to raczej jestem sceptycznie nastawiony, liczę na miłe zaskoczenie
No cieszę się, że ktoś poza mną docenił ten filmAgaM pisze:Amadeusz
A to niby dlaczegoAgaM pisze:"Casablanca"- stary film, wiele osób pewnie się uśmiechnie, romansidło dla kobiet
bragiel pisze:Od samego początku filmu mój okręt został porwany w wir szatańskiej, mrocznej, rzeki i płynąłem nią aż do końca , aż do finałowej sceny , będącej analogią do Biblijnego Abrahama.
bragiel pisze:Żadne słowa nie oddadzą zapachu róży, pocałunku o trzeciej w nocy w środku listopadowego parku, spojrzenia Matki na swoje nowonarodzone dziecko i żadne słowa nie oddzadzą tego, czym jest ,,Omen".
itd.bragiel pisze:Każdy powinien ten film obejrzeć, każdy powinen poczuć ten klimat, popłynąć tą mroczną rzeką tak by jego okręt cumując już do bramy końcowej , nie mógł sobie wypomnieć,, Ominąłem film Omen".
Poeta czy cuś
-----------------------------------------------------------------
OK to napiszę w końcu teraz coś od siebie
OLDBOY - koreańska rewelacja. Aktorstwo świetne, akcja świetna, zakończenie świetne... Nie chciałbym zdradzać tu szczegółów fabuły, więc serdecznie polecam. Praktycznie wszystko się twórcom udało (może poza lekko przesadną wytrzymałością głównego bohatera
8|10
ONDSKAN (ZŁO) - jako zagorzały wielbiciel kina europejskiego muszę wspomnieć o tym filmie. Ta szwedzka produkcja to opowieść o przemocy, samotności i niesprawiedliwości, a przy tym jest opowiedziana w taki sposób, że każdy może ją zrozumieć. Może nie ma tu aż takiej finezji jak w innych europejskich filmach, ale jest za to wręcz przeciwnie - film jest pełen przemocy. Sceny walk na pięści są niesamowicie realistyczne, czasem ma się wrażenie że aktorzy walczyli na poważnie... Nawet Rocky by wymiękł
8+|10
EDIT
Przyznaj się że to tylko prestekst aby się pochwalić że umiesz sam robić emotyfieldy pisze:Dobra scena była jak zwolennicy Carla [podczas sprawy] mieli transparenty