R jak Rasiak

bragiel
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: bragiel » 29 wrz 2006, 20:49

Messi E2 Ronaldinho pisze:Tak jak przypuszcząłem Grzesiu na jednej bramce sie nei zatrzymał. Z tego co pisze angielska prasa, jest naprawde gwiazda drugiej ligi. Szkoda ze PS nie pokazuje czesto meczy Świetych. Teraz przyjedzie na kadre zapakuje cos Kazachom i naprawde bedzie go mozna uznac za przydatnego. Nagonka sie powoli konczy, wiec wiekszych przeszkod Rasiak nei ma w kadrze. W koncu lepszy drewniany Rasiak niz nieskuteczni Zurawski i Frankowski. Duet Rasiak - Matusiak, cos nowego, ale moze wypali...
Nagonka? Nie dostrzegłem nigdy nagonki na Rasiaka.

Nagonka byłaby wtedy, gdyby grał dobrze, a ludzie by na niego narzekali, krytykowali, rzucali niepochlebne komentarze.

Tymczasem Rasiak w kadrze grał targicznie/bezndziejnie/żenująco/koszmarnie/gorzej niż źle/komproitująco-wybierz sobie dowolny epitet.

Poza trzeciorzędnym turniejem na Ukrainie , nic dla naszej kadry nie zrobił, a tylko ośmieszał się i ośmieszał naród, który reprezentował-ośmieszał Polskę.

Żarty, kpiny, drwiny z Rasiak nie wzięły się z nikąd.
Dlaczego nikt nie drwi i nie kpi z Matusiaka czy Garguły? Dlaczego większość ludzi kpi z Rasiaka?
Bo są ku temu uzasadnione powody.

Sam drwiłem, drwię i będę drwić z Rasiaka, dopóty ,dopóki nie zobaczę choć jednego meczu , w którym Grzegorz przekona mnie, że nie jest li tylko boiskowym pośmiewiskiem, clownem mającym bawić publiczność, gwiazdą trzeciorzędnej drugiej ligi angielskiej-a jest dobrym piłkarzem.

Druga liga angielska ... O czym my mówimy. Jeżeli zacznie grać w pierwszej , jeżeli zacznie strzelać tam bramki, można wtedy pomyśleć, by dac mu szanse w kadrze.

Rasiak nie zasłużył jak na razie na noszenie orzełka na piersi i musi wiele wody w Wiśle( czy Olzie) upłynąć , by zmazał on haniebne występy dla naszej reprezentacji i bym zaczął mu ufać, bym zaczął widzieć w nim piłkarza , a nie clowna i pupila wujka Pawła.

Wróć do „Polska”