Czy liga powinna być większa?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post autor: cloner » 07 lis 2006, 14:38

Wg mnie liga powinna byc powiekszona. Chyba standardem europejskim jest, ze liga ma 18 druzyn, tylko w nielicznych panstwach jest inaczej :wink: Wydaje sie, ze nawet problem boisk powoli znika. Skoro nawet w biednym Gorniku Zabrze dzis maja sie zaczynac budowy zwiazane z wymiana murawy i montowaniem nowej podgrzewanej, to o jakich wymaganiach my mowimy :lol:
Jesli najbiedniejszy Gornik moze, to chyba kazdy moze :P Fakt, ze w 2.lidze jest mniej juz takich klubow, niektore klepia biede, ale ... i tu da sie jakos zrobic :P Czeher wspomnial, ze niektore kluby maja dobre stadiony, chocby KSZO czy wspomniana rowniez przez niego Lechia. Niektore stadiony sa remontowane, inne mozna wyremontowac i problem licencji znika.
Teraz trzeba sie zastanowic nad poziomem umiejetnosci pilkarzy, i tu sie moze okazac, ze bedzie jeszcze wiekszy problem. Choc ... wg mnie nie do konca :P Jesli lige zwiekszymy do 18 druzyn, to wtedy bedzie wiecej spotkan rozgrywanych [jesli dobrze mysle, to zamiast 30 kolejek - bedzie ich 34], a co za tym idzie, w zespolach trzeba bedzie wprowadzic wieksza rotacje. Wg mnie w tym momencie moze Extraklasa SA wprowadzic nakaz posiadania kilku juniorow, i oni przeciez mogliby te sklady 1.ligowych zespolow uzupelniac.
Teraz ponoc tez jakis nakaz jest dot. Polakow, trzeba jakiejs tam ilosci graczy do jakiegos tam wieku :P

Moze to co napisalem, byc dla innych "pieprzeniem bez sensu", ale wg mnie jesli mamy isc do przodu, musimy isc za Europa Zachodnia, a co za tym idzie, trzeba zwiekszyc lige do 18druzyn. 8)

Wróć do „Polska”