Obejrzeliście filmik? Nie? To wracać i oglądać. Dopiero potem można czytać
Arcyważny mecz o dalszy byt w Lidze Mistrzów już we wtorek. Ostatni tydzień minął (przynajmniej w moim przypadku) bardzo szybko. Nie dociera do mnie, że to już pojutrze (
Piłkarze z Bremy wchodząc na murawę Camp Nou będą musieli przeciwstawić się nie tylko najlepszej drużynie Europy, ale i ponad 90000 fanom Dumy Katalonii, którzy zadbają o to, aby goście czuli się jak w piekle. Zgromadzeni na stadionie cules i socios nie będą biernymi obserwatorami. Będą dwunastym zawodnikiem.
Waga meczu szczególna, ale czy to oznacza, że trener będzie musiał zaproponować coś szczególnego? Na pewno nie. Gramy u siebie. Wyjdziemy jak po swoje. Taktyka gry Barcelony nie jest dla nikogo tajemnicą. Pomimo faktu, że musimy ten mecz wygrać nie oczekujcie szaleńczej gry a'la kamikaze (określenie rodem z CM-a
Ciekaw jestem jaki skład oddeleguje Mister. Holender przyzwyczaił nas już do tego, że potrafi zaskoczyć. Jest kilku pewniaków w składzie (Valdes, Puyol, Iniesta, Deco, Ronaldinho, Gudjohnsen i pewnie Giuly też chociaż wcale mnie to nie cieszy). Na lewej stronie bloku defensywnego mamy jak zwykle dwie możliwości i jak zwykle trudno przewidzieć na 100% kto zagra od początku. Ja jestem jak zwykle za Sylvinho, ale nie obrażę się w przypadku wystawienia Gio. Na prawej sytuacja podobna. Ostatnio lepiej grywał Zambrotta i to pewnie na niego postawi trener, ale równie dobrze mógłby grać Belletti. W środku zdecydowanie większe szanse na grę obok Puyola ma Marquez, ale Thuram nie jest bez szans. Kto uzupełni dwójkę Deco-Iniesta? Jestem prawie pewien, że nie Xavi. Potrzebujemy klasycznego DM-a. Edmilson lub Motta ze wskazaniem na tego pierwszego. W ataku raczej niespodzianek nie będzie. Ronaldinho-Gudi-Giuly. Zamiast Francuza wolałbym zobaczyć Santiego, ale nie ma szans na to, aby zagrał od początku. Może wejdzie w końcówce, ale i to mało prawdopodobne. Nie mniej jednak liczę na to, że Ludo w tak ważnym meczu zagra co najmniej przyzwoicie. Najwięcej oczekuję naturalnie od Ronaldinho oraz Iniesty. Ci dwaj zawodnicy w dobrej formie spokojnie będą w stanie pociągnąć zespół. Mająć dwóch tak doskonałych dyrygentów można zaryzykować stwierdzenie, że orkiestra zagra bardzo dobrze. Na pewno tak będzie.
===================================
PS: Kon2r wybierasz się na mecz do pubu