Derby Rzymu

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 09 gru 2006, 12:18

Vakabayashi a pamietasz ostatni remis w tego typu spotkaniach ? :wink: Bo ostatnie derby w serie A to zazwyczaj wyniki roztrzygniete.

Bedzie jadka na Olimpico :twisted: A ja sądze ze wiele bedzie zależeć od początku mecz, bo na pewno nikt nie skresla Lazio, mimo formy i gry Romy. Lazio dyskonuje chyba najszybszym atakiem w lidze, Rocchi Pandev - i wiele bedzie zależało od tego czy nie strzela pierwsi. Na papierze Roma ma znacznie wiele atutów. Wiec jak by nie było jest faworytem, wiem wiem w takich meczach nie ma faworytów ale styl i potencjał nie kłamie. Roma wygrała 19 razy gdy Lazio było gospodarzem, padło 24 remisy i 18 razy górą było Lazio. Wiele sie mówi że to ostatnie derby Rzymy dla Massimo Oddo, czyli kapitana Lazio, ale zabraknie inne wielkiej postacji ze strony Lazio - Di Canio, możenie każdy za Paolo przepada ale w takim meczach jego udział zawsze gwarantował emocje :P Mimo że rozum podpowiada Roma - to nie postawiłem bo miałem styki. Bedzie ciekawe i chyba nich Romie nie dopisze 3 pkt przed meczem, bo raz ze to derby a dwa że jesli Lazio otworzy wynik to bedzie kąsało. Francesco Totti odpoczą na ten mecz specjalnie, nawet kosztem tego meczu w LM [aaa sory tu nie piszemy o LM :roll:] Bedzie ciekawe jak zawsze :]

Wróć do „Włochy”