Siłownia - Kulturystyka

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek » 13 gru 2006, 21:03

Kurt_KZN pisze:Czy musze , chodzić na siłke ,czy moge brać kapsułki na "sucho" i też bedzie efekt?
Czasami jak czytam podobne wypowiedzi to nie wiem czy mam się śmiać, płakać, czy odpuścić i dać ignoruj. Powiedz mi, jak Ty sobie wyobrażasz brać jakiś środek i nie ćwyczyć ? Za dużo chyba bajek się naoglądałeś. Innej metody nie ma.
Kurt_KZN pisze:W sprawach kulturystyki jestem laikiem ,wiec prosze o wyrozumialosc.
Dlatego zaraz Ci wyjaśnię na czym to polega.
Martinho pisze:Co do kreatyny to nie kupuj tego szajsu w proszku.
Wytłumacz nam wszystkim tutaj zgromadzonym czym się różni kreatyna w pyle ( nie w proszku ) od tabletek ? :lol:
A więc kupuje Kreatyne jaką mi poleciłeś i jakieś białko smakowe.
Czyli podczas przyjmowania tych dwoch rzeczy mam chodzic na silke ,tak?
Drogi użytkowniku. Po pierwsze - proponuję ułożyć sobie dietę. To jest w przpadku każdego kulturysty 70 % sukcesu. Reszta to trening. Są strony internetowe, gdzie podobne rzeczy możesz znaleźć. Nikt Ci tej diety nie napisze. Jesli nie umiesz szukać w internecie, nie wiesz co i jak, proponuję wybrać się na najbliższą siłownię z banknotami. Tam Ci dietę ułożą, dobiorą suplementy itd. I nie słuchaj Martinho, że do Kreatyny powinieneś wziąć białko. Do kreatyny powinieneś wziąć dextrozę i derybozę. Sa to specyfiki, które w połączeniu dają wyśmienite efekty. Na pierwszy cykl właśnie taki misz masz proponuję. Później możesz pobawić się odpowiednio w gainery, białka i tym podobne.
Pochodzic mozesz nie zaszkodzi ci Wink Lekkie cwiczenia z hantelkami na modlitewniku, czy wyciskanie 40 kg seriami po 8 razy bedzie w sam raz Wink
Dobra, a więc po pierwsze primo dieta jak już nadmieniłem. Po drugie trening. Nie ma czegoś takiego jak przykładowy trening. Jest sporo stron na których możesz odnaleźć atlasy treningowe. Z nich możesz sam sobie ułożyć własny trening w oparciu o inne przykłady. Poza tym ... skoro przyrost masy jest dla Ciebie problemem, powinieneś każdy ruch wykonywać dokładnie i powoli napinając mięsień przy skrajnym położeniu czy to sztangi czy hantelka.
Sasha pisze:Musisz jeść dużo razy dziennie. Przynajnniej 6 razy tak gdzieś co 3 godziny.
5 razy dziennie to odpowiednia dawka. Ostatni posiłek około 18. Co mogę polecić ... twarożek z suszonymi owocami. Nie jedz na kolację dużo, bo to co zjesz odłoży Ci się w sposób niechciany na dupci :wink:
Sasha pisze:bo ona daje siłe i mozesz jechać na siłce na granicach swoich mozliwości
Może Cię zaskoczę, ale kreatyna jest na przyrost masy mięśniowej - to po pierwsze.Oczywiście ... daje dużo siły. Ale trzeba pić pić pić ... dużo pić:) Oczywiście wody niegazowanej.
Sasha pisze:na siłce jak bedziesz to kup sobie izotoniki żeby móc ćwiczyć wiecej. pozd
To już pozostawię bez komentarza :wink:

Wróć do „Inne sporty”