"Prawo Bosmana"

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: olson » 05 sty 2007, 19:27

Moze troche wypowiem sie o zawodnikach z BL. Roque Junior w poprzednim sezonie odniosl powazna kontuzje, jeszcze nie wrocil na boisko. Dwa sezony temu podobnie sprawa miala sie z Placente. W trakcie sezonu zostal bardzo powaznie kontuzjowany, co wylaczylo go z gry na okolo pol roku. Praktycznie caly sezon 04/05 mial z glowy. W czerwcu tegoz roku konczyl mu sie kontrakt z Aptekarzami i z racji jego kontuzji, Bayer nie zdecydowal sie przedluzyc umowy. Kontuzjowany zawodnik dogadal sie z Celta i tam gra do dzis. Ciekawe jak potoczy sie sprawa Roque Junior. Obecnie obrona Leverkusen kuleje i brakuje w niej Brazylijczyka. Ale jezeli pilkarz nie bedzie w stanie grac jeszcze na wiosne, to doprawdy nie wiem jak potoczy sie jego przyszlosc.

Salihamidzic podobno chce pozostac w Monachium. Jednak co do tego nie jest przekonany zarzad Bayernu. Hoeness na poczatku sezonu mowil, ze Bosniak musi zasluzyc sobie na renowacje umowy dobra gra. Jak na razie nie prezentuje sie zle, a gra calkiem czesto. Mi sie jednak wydaje, ze Brazzo powinien juz w lecie opuscic Allianz.

Natomiast odejscie Pizarro, Klasnica czy Voronina jest juz praktycznie przesadzone. Wszyscy wiedza, jak ma sie sprawa Peruwianczyka. Porozumienie odnosnie nowego kontraktu jest bardzo daleko, bo ani Bayern nie chce dawac mu wiecej niz obecnie, ani Piza nie chce zejsc ze swoich niebotycznych wymagan. I pewno skonczy sie na transferze w lecie ;) [ja nie mam nic przeciwko]. Klasnic nie gra w Werderze, dlatego najprawdopodobniej zdecyduje sie opuscic Breme. Mial odejsc juz latem 2006 roku, ale jakos transfer nie doszedl do skutku. Chorwat obecnie gra bardzo sporadycznie, z czego na pewno nie jest zadowolony. Voronin juz nie raz wypowiadal sie, ze chcialby odejsc z Leverkusen po zakonczeniu sezonu. Byla mowa nawet o Celticu. Nie wiem, gdzie Ukrainiec bedzie gral w nastepnym roku, ale z pewnoscia nie bedzie to Bayer.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”