Ciemna strona Calcio...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 04 lut 2007, 16:18

Chlopaczek pisze:"Jezeli Wlochow stac na tak podniosle gesty jak solidaryzowanie sie z ofiara i jej rodzina poprzez zawieszenie rozgrywek to powinni pojsc do konca i wycofac sie z wyscigu o organizacje Euro."
:think: Hmm... ta wypowiedź wydaje mi się być mocno ironiczna :P

Dziś dojdzie do spotkania działaczy włoskiej federacji piłkarskiej, na którym omówiona zostanie sytuacja sportu na Półwyspie Apenińskim w świetle ostatnich, traginczych wydarzeń.
Wszyscy spodziewają się drastycznych decyzji, mających na celu powstrzymać agresję i przemoc.

Z jednej strony padają słowa namawiające do zawieszenia rozgrywek już do końca sezonu, z innej do rozgrywania spotkań bez udziału publiczności. Panuje pełna zgoda, iż muszą zostać wprowadzone odpowiednie regulacje prawne służące do monitorowania sytuacji na stadionach.

Luca Pancalli, komisarz FIGC opowiada się za wstrzymaniem rozgrywek na dwa tygodnie, później zaś za rozgrywniem meczy bez kibiców, tak długo jak nie zacznie działać nowe prawo.
Normalnie witki mi opadają :zgon: Zawieszanie ligi na dłużej nie mówiąc już o całym sezonie wydaje mi się być paranoja :olaboga: Jak widać Polska nie jest jedynym kajem który udaje że nic się nie dzieje a jak obudzi się z ręką w nocniku to zaczyna działać. Widocznie dopiero teraz komuś przyszło do głowy że należy walczyć z bandytyzmem na stadionach i wprowadzać nowe skuteczne prawo :olaboga: Teraz już nic nie będzie... :roll:

Wróć do „Włochy”