Ciemna strona Calcio...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 06 lut 2007, 12:15

Dziń dobry :P Już w niedziele prawdopodobnie bedzie "normalnie" - wszystkie imprezy sportowe popszedzi minuta ciszy. Nie mogą sobie pozwolić na to by nadal wstrzymać rozgrywki. I już pomijam straty finansowe itd. Oczywiscie tragedia spotkała Calcio, ale ja mam obawy że to nie wiele da. Włosi troche jak nasi politycy, gdy o czyms jest głośno to wtedy jest masse rozwiązań. Ale czy trzeba było śmierci tego policjanta by przekonać sie ze nie jest dobrze ? Stare stadiony, wiekszośc z nich to bardzie stadiony na olimpiade a nie mecze piłkarskie. Grupy Ultras którzy mają swoje poglądy, i tego nie zmieni żadna ustawa. Teraz prawdopodobnie wiele spotkan bedzie bez tifosich przyjezdnych, ba nawet kilka klubów ma problem z tym by ich fanów wpuścili na stadion :roll:

śmiesza mnie te informacje o stadionach spełniających "normy", bo żaden z tych wymienionych stadionów nie jest piłkarski. Czyli wynika z tego że Włosi pod tym wzgledem ['] Zamkna stadion Violi, Sampdori czy Parmy i żenada. Nie mówiąc już o katedrze Calcio - Giuseppe Meazza San Siro - choć w tym wypadku chyba nie tyle Inter i Milan czeka mały wydatek, co miasto.

Poczekam nawet i kolejny tydzień ale oby wyciagneli odpowiednie wnioski. W ten weekend nikt głośno nie mówił że liga ma grać z prostej przyczyny. Ale gdy nadal rozgrywki beda zawieszone pokażą władze że sie nie tylko boją ale że wygrali Ci "kibice"

Wróć do „Włochy”