EUTANAZJA

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post autor: Chlopaczek » 30 gru 2004, 21:05

bellus pisze:
Według mnie tak jest. Jeśli człowiek jest zdrowy, nic go nie boli mówi że eutanazja jest zła ponieważ to jest zabijanie człowieka na jego życzenie.
A z drugiego punktu widzenia, jeśli człwiek jest umierający, wszystko go bardzo boli i nie może się ruszyć, powiedziałby że wolałby umrzeć niż dalej cierpieć.
A wymuszanie zeznac przez tortury stosowane przez rozne "instytucje" (KGB, UB) to też przez ból osiąga się coś konkretnego.
Az chce sie do tego dodac jeszcze jedna instytucje :lol:

Ja na szczescie jestem zdrowy (odpukac) ale staram sie na to spojrzec oczami nieuleczalnie chorego pacjenta ktory tylko lezy wegetuje i cierpi.
Mysle ze zgoda panstawa na eutanazje to nie jest zgoda dla naduzyc i pozbywania sie starych ludzi.Taka teorie mozna by bylo podpiac do wielu mniej przyziemnych rzeczy bo prawo nie jest idealne a wiadomo ze co nie jest zabronione jest dozwolone ale nie o to chodzi.Mysle ze w tych naprawde beznadziejnych przypadkach chory powinien miec prawo do smierci (mozliwe ze gdyby mogl to by sam z soba skonczyl) a jesli chory nie moze np. mowic i komunikowac sie ze swiatem to takie prawo powinna miec jego rodzina (musi sobie potem radzic z wyrzutami sumienia i z wlasna moralnoscia ale ten aspekt zagadnieniu pomine).

Wróć do „Hyde Park”