Jak slysze opinie zachwalajace stan wojenny to mi sie cos przewraca. Opinie ludzi karmionych przez lata papką w stylu, że ZSRR wysłał by wojska, że układ warszawski by zrównał Polskę z ziemią i inne bójdy w podobnym stylu, które miały na celu usprawiedliwić przeprowadzenie zamachu stanu. Ta papka to komunistyczna propaganda. NIe było czegoś takiego jak mniejsze zło to było zło. Stn wojenny opóźnił wyzwolenie się kraju. Stan wojenny ma same minusy i nie niusł ze sobą nic pozytywnego. Przeraża mnie to jakie pranie mózgu zrobiono Polakom.smitu pisze:no wlasnie temat specyficzny ale dlatego chcialem poznac opinie innych forumowiczow, a jezeli chodzi o stan wojenny to wedlug mnie gdyby nie on nie mielibysmy demokracji, ale mielibysmy sport na wysokim poziomie, poniewaz znajac zapedy rosjan zajeli by sobie polske stworzyli panstwo satelickie i dzieki temu mielibysmy moze takiego szewczenke
co to wg Ciebie jst "państwo satelickie"?
Powiem Ci, że ja dużo bardziej bym wolał wolność i swobody niż jakiegoś szewczenke, a żart to troche nie namiejscu w stosuku do tych setekofiar stanu wojennego....