Najlepsze mecze jakie w życiu oglądaliście?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero » 20 lut 2007, 9:39

P'thinaikos-Wisła K. 4-1 (1-3)
Chyba wszyscy pamiętają, natomiast ja nie przypominam sobie bardziej nerwowego meczu. Niestety dla nas nie zakończony happy endem. Po zwycięstwie w Krakowie do Aten Polacy jechali z myślą o obronie wyniku i historycznym awansie do LM. W pierwszej połowie nie było źle 0-0 Wisła miała kilka akcji. Ale najdramatyczniejsze miało nadejść. Pierwsze minuty 2 połowy jeszcze jakoś przetrwaliśmy, później jednak 1-0 dla Greków nie minęło kilka minut i 2-0. Wisła przestaje grać, przestaje cokolwiek robić. Nagle rzut rożny dla Krakowian. Piłka po wrzutce zostaje wybita przed pole karne, dopada do niej Sobolewski i gol !!!! (pamiętam, że wtedy ze szczęscia rozerwałem koszule :D ) 2-1 jesteśmy w LM do końca pare minut. Nagle znów okazja dla naszych i bramka Penksy ! tyle, że ze spalonego którego nie było. Niestety co było dalej wszyscy wiemy. Czerwona dla Sobola, 3 bramka w końcówce dla gospodarzy i dobitka na 4-1 w dogrywce. Było minęło, ale emocje niepowtarzalne :)

Oczywiście najlepsze mecze te które wymieniliści. Milan-Liverpool - finał ze Stambułu. Legia-Widzew z 2-0 dla Warszawiaków, na 2-3 w końcówce. I tu przypomina mi się też mecz Interu (chyba nie myśleliście, że się bez niego obejdzie :lol: ) z Sampdorią z 2004 roku. Na SS przegrywamy 2-0 kibice już zwijają się ze stadionu na zegarze 89 minuta gry i bramka - wydawało się honorowa -Martinsa. Nie minęły 2 minuty i 2-2 ! Bobo Vieri wpisuje się na listę strzelców. No i jak pod wiatr to pod wiatr, Recoba z 25 metrów na 3-2 w 93 minucie :D
No i nie wypada nie wspomnieć o niedawnym meczu w Chorzowie Polzylii z Portugalią ;)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”