ANTYPATIE

Awatar użytkownika
Gabriella
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: Gabriella » 26 lut 2007, 15:39

Nienawidzę klubu Fc Barcelona! Za półfinał w LM z Milanem.Ale nie tylko... Głównie za kiboli Barcy,że są tacy opyszali.Większość kibiców jest w wieku szkolnym, głównie 9latkowie.Wiem,co mówię. Obserwowałam moich znajomych.Na przykład kolega był zakochany w Valencii czy w Realu, to zaraz się przerzucił na Barcę.Nawet mój kuzyn, który wcześniej lubił angielską ligę, to niedawno zaczął kibicować temu klubowi.Ale ich nie nazwałabym opyszałych. Co ma w sobie Barca,że wszyscy kochają ten klub?? Ale bardzo śmiesznie.Chyba,że ma takich wspaniałych kiboli albo gra super.Może dlatego.A może za stadion Camp Nou? Jestem pewna,jeśli nawet Ronaldinho przejdzie do Milanu w tym roku.To kibice zaczną mniej lubić swój klub.To mają być prawdziwi kibole?? Czas pokaże... A drugim klubem, do którego mam antypatię, jest Real Madrid.Głównie za to,że ściąga talentów i starych piłkarzy z innych klubów (mam na myśli gwiazd swoich klubów), a potem oni się marnują w tym klubie.Michael Owen, David Beckham, Fernando Morientes, Ronaldo,Emerson,Robinho, Cassano...Dobrze,że poszli po rozum do głowy i zdecydowali odejść.Nie dotyczy to Robinha i Emersona.Niedługo ten pierwszy odejdzie.Ale mam szacunek do Realu za osiągnięcia.Ogólnie nie cierpię ligi holenderskiej, belgijskiej,hiszpańskiej oraz niemieckiej.Ale najbardziej ligi niemieckiej. Nie tylko z powodu podłoża historycznego,ale kluby niemieckie są beznadziejne.Ebi Smolarek i Rafael van der Vaart marnują się w swoich klubach.Powinni odejść i już tego lata! Nie cierpię też francuskich i polskich klubów.Z polskich klubów wyjątkiem są piłkarze, którzy grają w reprezentacji Leo Beenhakera.Nie lubię reprezentacji Niemiec.Tylko jedno jest pewne,do tego grona nie zaliczam ligę angielską i włoską.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”