El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF

Bilbo Baggins

Post autor: Bilbo Baggins » 04 mar 2007, 18:04

Już powoli czuć atmosferę :p. W meczu raczej napewno zagra R.E.M. więc ja też o atak jestem spokojny. Mam nadzieję że w obronie zagra Thuram (choć ostatnio w meczu z Realem Raul mu uciekł) który na pewno będzie bardziej pewny niż Rafa. Szkoda Zambrotty, ale myślę ze dobrze zastąpi go Beletti (albo Ole). Ludo nawet gdyby nie kartka we wczorajszym meczu, to pewnie i tak by nie zagrał więc to nie jest jakies mega osłabienie. Choć oczywistym jest ze lepiej byloby go miec na lawie. Ogólnie, moim zdaniem powinniśmy wygrać ten mecz, bo jakby nie patrzeć, to Real jest w większym dołku niż my, i to oni powinni się nas bać niźli odwrotnie. A poza tym gramy u siebie, a Real niezwykł tam zbyt często wygrywac w historii.

Ogólnie jestem optymistą. Przed Barcą jeszcze ciężki mecz z Liverpoolem, gdzie prawdopodobie odpadniemy (choc wierzyc trzeba) wiec moze pilkarze bedą chcieli zagrac dla kibiców, wszak w tym sezonie prestizowych meczy zbyt czesto nie wygrywamy.

A, i trzeba w obronie naprawde mocno uważac. Mimo iz RvN ostatnio zatracił trochę formę, to jest bardzo niebezpieczny, i nawet z pozoru złą piłkę moze wykonczyc. nie mówiąc juz o klarownych sytuacjach.

Wróć do „Hiszpania”