LM 3/11 IV 2007 AC Milan- Bayern München

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: przembal » 13 kwie 2007, 13:35

Po pierwsze gratulacje dla AC Milan

Stara gwardia pokazala ze potrafi grac i choc pod koniec meczu widac bylo ze klekaja kondycyjnie to ich doswiadczenie pokazalo ze nie tylko kondycja sie liczy...

W tym meczu Bayern gral mocno oslabiony. powszechnie wiadomo ze nie ma srodka pomocy (w sesie ofensywnym, tylko 2 DM), a w tym meczu nie zagrali Sagnol i Bastian i to bylo widac skrzydla nie funkcjonowaly i to tez podkresla slabosc obecnej kadry (mam nadzieje ze tylko sezonowa)

dalej no coz mecz pokazal ze nasza ofensywa to dno. W defensywie w miare dobrze Wg mnie zawodnikiem meczu w barwach Gwiazdy Poludnia byl Lucio. Bardzo dobry wystep na nic nie pozwalal Kace. Pewny w obronie i podrywal reszte chlopakow do ataku na ale nalezy mu sie tez lekki przytyk za pierwsza bramke. Jako szef obrony troszke tam zawalil, nie swoja gra ale brakiem polecen do pomocnikow zeby ci podeszli do Seedorfa. No coz ale tym co pozniej robil mi osobiscie poprawial caly czas humor (szczegolnie jak pod polem karnym zaczol sobie podbijac pilke majac chyba Pipo na plecach).

Dobry wystep zanotowal tez Lell. Zaskoczyl mnie tym ze gral bez kompleksow i nie bal sie wchodzic w pojedynki itd. Dobry mecz rowniez Owena i Hasana ale chyba mogli pokazac jeszcze wiecej

Van Bommel to w ofensywie byl nasz najgrozniejszy zawodnik i to jest smutne... pozostawie to bez komentarza

Niektorzy kibice pewnie sa niezadowoleni z wyniku itd mi osobiscie imponuje to co Ottmar zrobil z ta druzyna w te pare tygodni. Na poczatku stycznia nie myslalem ze Bayern moze grac w 1/4 CL. Powoli powraca mentalnosc zwyciescow. Powoli tworzy sie kregoslup Bayernu, ktory wzajemnie sie wspiera i ciagnie gre do przodu (kahn, Lucio, Van Bommel i ??). No wlasnie Bayern nie ma ofensywy Makaay byl calkowicie niewidoczny, Santa Cruz to porazka, Poldi cos sie staral ale mu nie szlo dobre wejscie zanotowal Pizza, Moze to on powinien grac w pierwszej 11 z Poldim??

Mysle ze wladze FCB wyciagna wnioski z tego sezonu i kupia jakias typowa "10" i "9". Osobiscie bardzo licze na Sose - nasza najgrozniejsza bron - skrzydla musza zostac zachowane.

Wróć do „Puchary Europejskie”