Kanały Sportowe

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Corinthians » 01 maja 2007, 19:52

Ja od niedawna posiadam platformę N i chciałbym co nieco napisać o jej ofercie sportowej.
Najbardziej podoba mi się kanał Nsport. Szkoda, że mają tak malo praw do transmisji różnych rozgrywek. Po pierwsze: coraz lepszy komentarz. To już nie to samo, jak dwa lata temu, kiedy oglądaliśmy na TVNie mecz Legia - Bayern z niesamowitym komenatrzem :lol: Grzegorz Kalinowski prezentuje wysoki poziom, zna się na piłce, czasem powie coś śmiesznego (naprawdę śmiesznego), a czasem coś mądrego. Dobrze rozumie się z drugim komentatorem (tzw. ekspertem). Jest trochę zbyt stronniczy, bo jest fanem Barcelony. Najbardziej cenię go za magazyn Futbolissimo. IMO najlepszy magazyn piłkarski w Polsce. Szkoda, że trwa tylko 30 minut. Prowadzący Kalinowski zawsze rzuca ciekawy temat a drugi prowadzący Tomasz Wołek (tak, tak - T. Wołek, ten o którym myślicie) wspaniale go rozwija, zna się na futbolu jak nikt. Zawsze coś doda o historii futbolu, powie o sylwetce jakiegoś piłkarza itp. Rozmowy są na bierzące tematy, często też jest o futbolu w Ameryce Południowej (w końcu program Tomasza Wołka). Znakomici goście, którzy też znają się na futbolu. Ogólnie magazyny w Nsport są świetne, ogląda się z przyjemnością. Tylko analizy bramek Kubickiego są jeszcze gorsze niż Jacka Gmocha. Kubicki puszcza jakąś sytuację i mówi: "tutaj, ekh em, proszę zauważyć - piłkarz z 4 na plecach... o! I gol." Inni komentatorzy na Nsport też są dobrzy, ale nazwisk nie pamiętam. Aha, bym zapomniał. Świetny komentarz NHL - komentatorzy znają sie na rzeczy, komentują z dużym zapałem i potrafią zainteresować widza.
Sportkluby to totalne dno. Jeden komentator ma taki głos, że nigdy nie oglądam meczów kiedy go słyszę. Durne epitety i metafory - czyli to, co w komentowaniu najgorsze. Poza tym bałagan. W programie jest co innego, co innego leci. Na Sportklubie+ wolą puszczać retransmisje żeglarstwa niż ligę argentyńską na żywo (nawet jak były derby Boca - River to nie zrobili wyjątku). Cały czas leci snooker albo poker, tylko rano lecą powtórki meczów.
Na NASN oglądam tylko NHL, Baseball, futbol amerykański i Lacrose (Boże jaki głupi sport!) mnie nie interesują. Ponoć od następnego sezonu mają mieć NBA, ale to chyba plota.
O Eurosportach każdy wszystko wie, tak jak o TVN turbo :)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”