ROCK i gitarowe brzmienia

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post autor: Krzysztof Jarzyna » 31 maja 2007, 16:57

1. Sequoia.

Francuska kapela z wokalista, ktory nie wiem jakiej jest narodowosci, ale podobno po polsku mowi calkiem niezle (lepiej niz niektorzy Polacy :lol: ). Graja (a w zasadzie grali, bo z tego co sie orientuje ta kapela juz nie istnieje) gatunek muzyki, ktory (w opinii wiekszosci ludzi) nie istnieje, ale gdyby istnial to brzmialby wlasnie tak jak oni. A mianowicie emocore. Sa tez elementy krzykow ze screamo, czy tez szybsze wstawki, a nawet czasem jakis metalcore (?). W kazdym razie zostawili po sobie kilka fajnych numerow, a najlepszy z nich wg mnie to The One Who Is Not Me. Swoja droga - chyba w ubieglym roku grali koncert w Rzeszowie i z tego co slyszalem - pija jeszcze lepiej niz graja :lol:

2. In A House Of Brick.

Polska (tak, tak polska) kapela, z Zabrza o ile sie nie myle. Graja hardcore z elementami rocka, fajnym wokalem i ogolnie lojeniem we wszystko co jest na scenie i sluzy do wydobywania dzwiekow ;) Numer Muzo urywa glowe razem z szyja. Jakby ktos chcial zobaczyc teledysk to tutaj. Miazga!

3. All That Remains.

Nie pamietam, czy czasem o nich juz nie pisalem (a moze to bylo Still Remains?) no ale niewazne. Metalcore z melodyjnymi wstawkami, refrenami. Takie troche killsłiczowate, fajne do posluchania, chociaz na dluzsza mete troche monotonne. Numer This Calling takie przyjemny (teledysk).

4. Caliban.

Przyznam, ze ta kapela zainteresowalem sie dopiero ostatnio, bo tak jakos wczesniej nie moglem sie przelamac, no ale zaopatrzylem sie w nowy album i zmiazdzylo mnie totalnie :) Swietny hardcore/metal z Niemiec, w niektorych numerach melodyjne wstawki a nawet refreny, co mi sie podoba, bo taka lupanka przez godzine mnie czasami meczy ;)
I Will Never Let You Down, jeden z najlepszych numerow na plycie, a zapewne najbardziej "przystepny", bo do niego nakrecili klip (swiezutki ;) ).

5. Shall We Die...

I na koniec cos bonusowego :) Kapela z Rzeszowa, czesc skladu znam osobiscie, z czescia chodzilem do jednej szkoly. Graja metalcore/metal/hardcore, z fajnym wokalem (na poczatku byl dosc specyficzny, ale teraz sie "przekrzyczal" i brzmi naprawde fajnie). Jednym numerem (nie w sensie ze to ich jedyny ;) ) niszcza kazdy gig na ktorym sie pojawiaja i zniszczyli juz moje mp3 :lol: Shall We Die - In a queue. Jakby ktos chcial - ich myspace -> www.myspace.com/swdie

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”