Reggae...

Awatar użytkownika
chesteros
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Lokalizacja: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 ORA, England :)
Kontakt:

Post autor: chesteros » 18 cze 2007, 12:23

Natknąłem się na ten temat i widzę, że muszę was, dziewczęta i chłopcy doedukować 8) :lol: Polecam zagłębić się mocniej w rootsy! Chciałbym kontynuować na tym forum myśl Pablo Pavo, czyli pokazać wam kim są prawdziwi mistrzowie mikrofonu :P Zacznijmy więc od początku:

Na pierwszy ogień (blesss fayah man!) idzie Desmond Dekker.
Obrazek
Pionier muzyki ska, to On a nie Bob Marley zakrzewił po raz pierwszy karaibskie wajby w europejczykach. Miał to miejsce w Anglii, gdzie jamajski rude boy mógł się rzeczywiście spełnić przy publice składającej się z pierwszy skinheadów i brytyjskich dzieci ulicy lat 60. Jeśli chcecie więcej info polecam www.google.pl :D

007 zwany także Shanty Town to kawałek który jako pierwszy poruszył do bansu sporą część ludu "synów Albionu":

http://s001.wyslijto.pl/?del_id=88151807846285095137
mesajah pisze:Mam pytanie: czy utozszamiacie sie z ruchem rasta,wierzycie w Syjom palicie ziolo, nosicie dredy czy tylko sluchacie tej cudownej muzy :?:
Tak, jestem rastamanem, wierzę w boskość HS I, pielęgnuje moje afrykańskie korzenie, a na głowie mam kołtuny (co jest w sumie najmniej ważne z wszystkich wyżej wymienionych :wink:, ale pytasz... więc odpowiadam!)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”