Jak się zaczęło Wasze kibicowanie?

sdante
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: sdante » 17 lip 2007, 14:58

Kibicuję dopiero od niedawna, bo od sezonu 2002/2003. Wtedy zacząłem się interesować piłką, bo i wtedy rozgrywano MŚ w Korei i Japonii. Mecze Senegalu i Turcji naprawdę mogły człowieka przekonać, że w tym sporcie nie wszystko jest z góry ustalone. Później rozpoczęły się eliminacje do Pucharu UEFA, zobaczyłem Wisełkę w meczu z Glentoran (chyba nie przekręciłem nazwy) i tak mi już zostało. Stopniowo utwierdzałem się w mojej sympatii do Białej Gwiazdy - każdy przecież pamięta jak cudowny był tamten sezon.

Drugi ulubiony klub (w kolejności chronologicznej, nie rozróżniam, który lubię bardziej) to AC Milan. I ta historia zaczęła się w 2002, po losowaniu grup LM. W jakimś programie sportowym usłyszałem, że grupa Milanu to "grupa śmierci" i że to właśnie ACM jest głównym faworytem do zajęcia w niej pierwszego miejsca. Obejrzałem mecz z RC Lens, zachwyciłem się dwoma bramkami Inzaghiego i (cytując siebie samego) tak mi już zostało.

Ciekawostka: historie o koszulkach. Pierwszą koszulką jaką dostałem była koszulka Ronaldo z Interu (podróbka, bo podróbka, ale...) i jakoś nigdy tego klubu nie lubiłem. Co innego pojedynczych piłkarzy (Grosso!)

A moja najnowsze zainteresowanie to R.C.D. Espanyol. Przyczyna to oczywiście majowy finał z Sewillą. To był piękny mecz, pełen walki. I lepiej grał w nim "mniej znany klub z Barcelony".

Wybaczcie przydługiego posta :P

Wróć do „Hyde Park”