Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 » 28 lip 2007, 23:57

cloner pisze: Przy stanie 1-0 dla Nas, byl ewidentny karny, ale sedzia juz drugiego chyba nie chcial gwizdac. Kibice Jagi ponoc tez zdziwieni byli, ze karnego nie podyktowal.
Tu się wyjątkowo z Tobą zgodzę. Karny ewidentnie się należał. Ale z gry chyba więcej miała Jaga.

GKS 2-0 Korona -

Zasłużone zwycięstwo Bełchatowian. Opanowali środek pola, gdzie dzisiaj gorzej dysponowany był Hermes. A Korona nie wykorzystała swojego atutu, czyli gry skrzydłami. Tyle, że skrzydła już nie te same. Bo jednak Bednarek i Golański robią więcej zamieszania niż Kuś i Brzyski...Słabo również z przodu, zwłaszcza Kowalczyk. A przy obronie Kielczan można postawić świeczkę, bo gole to praktycznie prezenty, a tych prezentów było też więcej. Tu z kolei widać brak Hernaniego, który chyba nie jest w pełni zdrowia. I np. Celeban jest poza kadrą, a na kryciu wydaje mi się lepiej się zna niż Kuś.

Lech 4-2 Zagłębie

Było już 3-0 i wydało się, że Lech będzie strzelał kolejne bramki, ale to jst chyba taka umowa, żeby przyciągnąć kibiców(widać rekordy w karnetach nie zadowalają prezesa) :wink: , aby robić horrory na Bułgarskiej. Koniec końców również zasłużona wygrana. Słabo się zaprezentowało Zagłębie i 2 strzelone bramki nieco zaciemniają obraz.

Odra 2-2 ŁKS

Kroiło się na kolejną sensację, bo ŁKS wydawał mi się najsłabszy obok Bytomian i Sosnowiczan w tym sezonie. Pierwszy gol nieco przypadkowy. Drugi po błędach obrony. Ale Odra się dźwignęła i doszła na 2-2. Tu piękny gol Sochy zasługuje na uznanie.

Zagłębie 2-1 Widzew

Przewaga Lubinian udokumentowana tylko dwoma golami. Bo mogło być więcej. Mistrz Polski raczej kontrolował to spotkanie. Zgodzę się z czeherem, że to zagęszczenie środka pola wygląda nieźle. W świetnej formie jest Iwański(piękny gol), nieźle prezentują się także Goliński i Rui Miguel, ładnie im czyści Mateusz Bartczak. Jest to jakaś koncepcja Michniewicza i na razie wygląda obiecująco. Czy wystarczy na Steuea? Trudno powiedzieć, bo nie wiem jak się prezentują Rumuni.

Groclin 1-4 Ruch

Nie będę się krył, że jestem zaskoczony, bo chyba nawet w typerze stawiałem na 3-1 dla gospodarzy. Tracą 4 bramki u siebie po kardynalnych błędach defensywy. Telichowski i Kumbev jak dzieci we mgle. Teraz z kolei większa presja będzie ciążyć na 'Niebieskich'. Powstaje pytanie : czy to jednorazowy wyskok?

Wróć do „Polska”