Pary 1/8 finału Ligi Mistrzów

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Nurni Flowenol » 15 sty 2005, 18:41

Axel Hammond - buaahahaha.

:arrow: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Liczę na awans mojej Barçy, ale Czelś na bardzo szeroką kadrę, a w Barçy jest strasznie dużo kontuzjowanych piłkarzy. Stawiam 60%:40% dla Czelś, jednak wierzę w awans Blaugrany.

:arrow: Bayern Monachium - Arsenal Londyn

Mam nadzieję, że najpiękniej grająca drużyna w historii Premiership wreszcie się przełamie i również w CL pokaże jak efektownie i skutecznie potrafi grać. Wtedy zdecydowanie stawiam na Arsenal. A że wierzę, że tak się stanie, stawiam 60%:40% dla Kanonierów.

:arrow: Real Madryt - Juventus Turyn

Najnudniejszy mecz w historii piłki nożnej... Mało efektownie grające Juve, wygrywające zazwyczaj po 1:0, z mającym galaktyczny kryzys Realem. Stawiam jednak zdecydowanie 70%:30% na Włochów (naprawdę obiektywnie).

:arrow: FC Liverpool - Bayer Leverkusen

Czy polski mecz, to bym się wspierał (wystarczy, że Krzynówek złapie kontuzję, a Dudek po którymś z kiksów usiądzie na ławce rezerwowych), ale na pewno ciekawy. Jednak po szczęśliwym wyjściu z grupy i grze u siebie z Chelsea Londyn i Manchesterem United w Premiership, uważam, że Liverpool nie ma jeszcze drużyny która może wygrywać z najlepszymi. Ze względu na bardzo dobrą grę Bayeru w CL (szczególnie na własnym terenie, na którym grają 2. mecz), stawiam na Aptekarzy 60%:40%.

:arrow: Werder Brema - Olimpique Lyon

Nie zgadzam się, że najsłabsza para, w tej fazie rozgrywek nie ma już słabeuszy (niedowiarkom przypominam ostatnią LM, która pokazała, jak mała jest różnica pomiędzy teoretycznie lepszymi, a słabszymi). W tym meczu stawiam na mistrza Francji, który mimo wszystko lepiej od mistrza Niemiec spisywał się jak dotychczas w CL. Lyon ma też bardzo stabilną formę. Stawiam 60%:40% na Francuzów.

:arrow: AS Monaco - PSV Eindhoven

Dobra gra w swojej grupie i Monaco i PSV sprawia, że trudno jest mi wytypować faworyta. Stawiam jednak na Monaco, ponieważ mają więcej indywidualności (które świetnie się uzupełniają) i świetnego trenera (co nie oznacza, że PSV dobrego nie ma). 60%:40% na Monaco.

:arrow: FC Porto - Inter Mediolan

Triumfator LM sprzed roku, kontra ciągle remisujący w Serie A i świetnie grający w CL Inter Mediolan. O Interze można się spodziewać wszystkiego, gdyż ich forma jest niebywale niestabilna. Porto po sprzedaniu kilku podstawowych piłkarzy, kupiło też kilku szalenie obiecujących i ja z mającym spadki i wzrosty formy Interem, nie skazywałbym ich na pożarcie. Dużo zależy też od tego, czy Inter zagra jak w grupie w CL, czy jak w Serie A. Pojedynek w każdym razie powinien być szalenie ciekawy. Stawiam 60%:40% na Inter.

:arrow: Manchester United - AC Milan

Nie spodziewam się pięknego widowiska, gdyż oba kluby grają co najwyżej 'ładnie'. Stawiam jednak na to, że włoskie wyrachowanie pokona "Czerwone Diabły". 60%:40% na Milan.

Wróć do „Puchary Europejskie”