Narody - stereotypy i ich źródła

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 01 wrz 2007, 15:36

Berele Lewartow pisze:Ale Francja? O czymś zapomniałem, Garou

Ty ignorancie!

Ten cały Garou nie jest francuzem on jest z Kanady, kolonistów z Quebecu nie zaliczamy do kultury Francji, kaleczą ten piekny jezyk gorzej niz Amerykańce język Angielski. Ogólnie to w sporze kulturalnym na lini Francja - Niemcy byc po stronie Niemiec to jak w sporze pomiedzy bolszewikami(NKWD) a AK popierać tych pierwszych. Porównywac ten szwabski swiergot ich golonki z tłustej i prymitywnej kuchni, cięzki humor, i brzydkie kobiety do dorobku narodu francuskiego to skandal!
W walce na lini Francja - Niemcy nie jestem bez stronny bo uwielbiam Francje i ich język którego długo się uczyłem, jednak to nie zmienia faktu że Francja je adore :love:
Berele Lewartow pisze:Ja bym tam sie nie wyrywał z taka sondą. Ale tu nigdy nie dojdziemy prawdy, musielibysmy przebadac gusta muzyczne wszystkich tych narodów. Tak opieramy sie na stereotypach
No ja w pewnym sensie przpadałem gusta Polaków i Niemców i Polacy wypadają o dziwo lepiej minimalnie ale jednak lepiej, czyli zakładam ze ludzie z UK i Francji wypadają o niebo lepiej(patrz TH nie zdobył tam nawet 10% popularnosci jaką zdobył w Niemczech).
Berele Lewartow pisze:Zagranicy? Jesli masz tu na mysli Europe srodkowa i wschodnia to ok, Th jest bardziej popularne, ale z tego co sie orientuje znaczacych rynków muzycznych tj. angielskiego i szczegolnie amerykanskiego nie podbli.
No nie tylko chyba koncertują tez w Holandii, Belgii itp nie jestem pewien gdzie ale na pewno nie tylko w europie srodkowej i wschodniej. To gdzie koncertują nie zmienia faktu ze jednak TH jest bardziej popularny(ilosc fanów) i w samych Niemczech jak i za granica od Beatsteaks.
Berele Lewartow pisze:A bilety nie sa az takie drogie, zamykaja sie w 50zl
:shock:

Piotrek wiem że masz słaba główke ale zeby do tego stopnia nie pij wiecej bo zaczynam sie o ciebie martwić. Koncerty porządnych zespołów z zagranicy w granicach 50 zł dobre sprawdz sobie po il były bilety na tegoroczne koncerty artystów z zagranicy bedziesz w szoku. Co tam artysci z zagranicy nawet na polskie festiwal z naszymi gwiazdami bilty kosztuja więcej niz 50zł.
Berele Lewartow pisze:Wszystko zajebiscie przyjeło sie w Polsce.
Nie wiem czy sie przyjeło bo nie obracam sie wsród ludzi u których moze to sie przyjąc, jednak to nie zmienia faktu ze zostało to wyprodukowane i wymyslone w Niemczech i za ich (dużą) kase wypromowane.

A co do tego przyjmowania to Sido chyba jednak nie polskie ziomki moim zdaniem jednak wolą te no Hemb Guru (chyba) no i jak mozna słuchac muzyki a szczególnie rapu w jezyku którego sie nie rozumie bo zakładam ze mały procent "ziomkuf ławkowych" zna niemiecki skoro dobrze polskiego nie znają.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”