Narody - stereotypy i ich źródła

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post autor: Berele Lewartow » 01 wrz 2007, 15:55

franz pisze:Ten cały Garou nie jest francuzem on jest z Kanady, kolonistów z Quebecu nie zaliczamy do kultury Francji, kaleczą ten piekny jezyk gorzej niz Amerykańce język Angielski. Ogólnie to w sporze kulturalnym na lini Francja - Niemcy byc po stronie Niemiec to jak w sporze pomiedzy bolszewikami(NKWD) a AK popierać tych pierwszych. Porównywac ten szwabski swiergot ich golonki z tłustej i prymitywnej kuchni, cięzki humor, i brzydkie kobiety do dorobku narodu francuskiego to skandal!
W walce na lini Francja - Niemcy nie jestem bez stronny bo uwielbiam Francje i ich język którego długo się uczyłem, jednak to nie zmienia faktu że Francja je adore
O muzyce mówimy!
Jak nie Garou to Alizee. Ckliwe, mdłe jak wszystko co francuskie.
franz pisze:No ja w pewnym sensie przpadałem gusta Polaków i Niemców i Polacy wypadają o dziwo lepiej minimalnie ale jednak lepiej, czyli zakładam ze ludzie z UK i Francji wypadają o niebo lepiej(patrz TH nie zdobył tam nawet 10% popularnosci jaką zdobył w Niemczech).
Ale głupi przykład. TH jest zespołem niemickim w dodatku spiewajacym po niemiecku, wiec trudno zeby zdobyli wiekszosc popularnosc w UK czy Francji niz u siebie.
franz pisze:Piotrek wiem że masz słaba główke ale zeby do tego stopnia nie pij wiecej bo zaczynam sie o ciebie martwić. Koncerty porządnych zespołów z zagranicy w granicach 50 zł dobre sprawdz sobie po il były bilety na tegoroczne koncerty artystów z zagranicy bedziesz w szoku
Ja mówie o dobrych zespołach, a nie Rihannie.
The Adicts - 50 zł
NY Skaz Jazz Ensemble - 25 zl
The Toasters - 30
2nd District +( Anti Dread, Bulbulators, Nasty Habits, Road Trip's Over, The Analogs, The Cuffs, The Kolt, The Lunatics, Vespa, Way Side Crew) - 50 zł
The Slackers - 35 zł
The Bones - za darmo
Gorilla Biscuits -45 zł
Mad Sin - 35 zł
Madball - 35 zł

A jesli ktos jezdzi na koncerty Pearl Jamu, wydaje 150 zł i mysli ze ma dobry gust to jego sprwa :?
franz pisze:Nie wiem czy sie przyjeło bo nie obracam sie wsród ludzi u których moze to sie przyjąc, jednak to nie zmienia faktu ze zostało to wyprodukowane i wymyslone w Niemczech i za ich (dużą) kase wypromowane.
A my mamy w Polsce za mała kase Kasie Cerekwicka. Wszedzie produkuja gówna i Polska w porównaniu z Niemcami wypada równie źle. Z tym,ze w Niemczech znajde wiecej dobrego niz u nas.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”