Narody - stereotypy i ich źródła

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post autor: Berele Lewartow » 02 wrz 2007, 11:26

franz pisze:Ok nasi sasiedzi, tylko zauważ, że za sąsiadów mamy jeszcze Czechów, Słowaków, Litwinów, Białorusinów i Ukraińców(szczególnie liczy sie pierwsza trójka bo wiadomo zjednoczona europa itp.) jednak ze wszystkich naszych sąsiadów kiczowaty Blog 27 został bardzo ochoczo przyjety tylko w Niemczech(choc ich menago i spece od promocji pewnie wciskali ta kupe wszedzie) i
Raczej błedne myslenie. Ja na miejscu managera skupił bym sie na rynku niemieckim, bo tam sa pieniadze. Wchodzenie z promocja na Słowacje czy Litwe jest watpliwym pomysł, a co najwazniejsze ryzykownym finansowo. Poza tym, to rynek niemiecki daje szanse na dalsze zaistnienie w Europie zachodniej, a nie popularnosc na Białorusi. To chyba do logiczne.
franz pisze:Otóz nie mówimy tu ...
To ty tak podszedłes do tematu. Dla mnie jako kontrargument na opinie o wyjatkowo złym gusicie, sa pozytywne przykłady które zaprzeczaja twojej tezie. Nie mam sensu mówic gdzie słabe zespołu maja podatniejszy grunt, bo tego nie jestesmy wstanie ocenic. One sa wszedzie wzdecydowanej wiekszoci, dlatego tez nie ma sensu gdzie jest wiecej złego, tylko gdzie jest wiecej dobrego. W pierwszym poscie wymieniałem konkretnie co jest dobre i w porównaniu do innych krajów europejskich jest tego naprawde duzo.
To, że niemcy sa licznym narodem nie jest zadnym argumentem. UK jest mniejsza, a jest tam pod tym wzgledem lepiej.

A ten sznapi, scooter czy Th, maja swoich odpowiedników w kazdym kraju i w kazdym kraju jak juz mówiłem sie dobrze przyjeli.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”