Grupa F Liga Mistrzów 2007/08

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2007, 0:22

Co tu pisać grupa tak naprawdę 2 zespołów czyli Man Utd i Romy (zresztą podtekst pomiędzy tymi ekipami jest fascynujący) a pozostałe dwa zespoły będą tylko dostarczycielami punktów i raczej kto awansuje z 3 miesca do Uefa rozstrzygnie się w meczach Sportingu z Dynamem. Sporting chyba trochę mocniejszy, ale Dynamo ma ma atut własnego stadionu gdzie (na wschodzie) ciężej się gra. Dla mnie ostateczne wyżej będą portugalczycy. A co do walki o pierwsze miejsce to sytuacja wygląda bardzo ciekawie, bo o ile w ostatnim pojedynku o czym wszyscy wiemy ekipa Fergusona zdeklasowała Romę i porawie wygrała najwyżej w historii LM (wyżej wygrał tylko JUVE z Olimpiakosem bylo 7:0) to w tak zwanym międzyczasie trochę uległo zmianie. Roma świetnie zaczeła sezon a Man utd męczy się niemiłosiernie i o ile do pierwszego meczu (dla mnie najciekawszy mecz fazy grupowej) jeszcze miesiąc to pewnie to doda pewności siebie włochom, którzy mam takie wrażenie że dorośli do osiągania dużych sukcesów, więc powinni być teraz już na 100% (a nie na 90% z 10 procentami zarezerwowanymi na pogrom równym rywalem dla Man Utd, z którym przecierz na własnym stadionie potrafili wygrać wysoko. spodziewam się wiec ciekawej erywalizacji i jednak 1 miesca dla przedstawicieli calcio bo jak ktoś wrósł w Serie A to tak to już zazwyczej jest, że trzyma w świecie za swoich największych rywali kciuki czy to w rep. czy to w europejskich pucharach bo w końcu broni honoru Serie A nie?? :P (no z wyjątkiem na rywalizacje z "jego" zespołem a że JUVE we wtorki i środy ma wolne w tym sezonie to mogę być tak neutralny że aż za Romą Milanem Lazio i nawet Interem)

Wróć do „Puchary Europejskie”