Hola! Hola! Zwycięstwo Włochów z grającą bardzo słabo na tych mistrzostwach Turcją to i ja zakładałemzygy pisze:No i powoli mój plan zaczyna się sprawdzać.
Włosi po strasznych bólach, dogrywce i kupie szczęścia odprawili ostatecznie Turków i zagrają w środę w decydującym meczu z Niemcami, którego stawką będzie ćwierćfinał ME i przedłużenie nadzieji na IO w Pekinie.
A nie pamiętasz już jak Słowenia kontrolowała niemal cały mecz a Włosi dopiero w końcówce też rzutem za trzy wyszli na prowadzeniezygy pisze:Po tym meczu widać jednak że sprawiedliwość istnieje bo gdyby Kutlay trafił ten rzut z końcową syreną to zacząłbym w to wątpić, gdyż już w meczu ze Słowenią w ten sposób załatwił Włochów-Jaka Laković.
Niemcy odkąd w reprezentacji gra Nowitzki i coś znaczy w NBA to tę drużynę można nazywać Nowitzki Team a nie Niemcy bo od niego od dawna zależy niemal wszystko. I ten sam Nowitzki dwa lata temu wywalczył dla Niemców drugie miejsce na ME wiec bym ich jeszcze nie skreślał bo on na tych mistrzostwach już widziałem jego rzuty za trzy czy w innych niesamowitych sytuacjach przy twardej obronie rywala. Więc jak Nowitzki zaskoczy a to może się zdarzyć w każdej chwili tym bardziej że we wcześniejszych meczach rzucał bardzo dużo punków to dla mnie może być różnie. Niemniej jednak nie twierdzę że Włosi nie wygrają meczu czy nie rozniosą Niemców 30 pkt a nie że Nowitzki zaskoczy bo na tych mistrzostwach prawie wszystko może się zdarzyć. Zresztą tak szczerze to nie wiem o jakiej coraz słabszej formie Niemca mówiszzygy pisze:Wiadć że Niemcy z meczu na mecz grają w Madrycie coraz gorzej zaś ich gra opiera się podobnie jak Turcji na jednym garczu-Nowitzkim, który jest także już coraz bardziej zmęczony i gra także coraz gorzej.
Zaś co do Turcji to nie powiedziałbym że tam wszystko zależy od jednego gracza bo Turkoglu miał dopiero jeden taki mecz a do Nowitzkiego czy Parkera którzy ciągną grę swoich drużyn brakuje mu ho ho i jeszcze trochę. Owszem Turek jest liderem zespołu ale mają tam jeszcze kilku innych dobrych koszykarzy jak choćby Okur który jednak nie gra tego co w NBA ale potencjał ma, ma i to niemały.
Co do pierwszej części to się zgadzam bo choć dawałem im w naszej grupie drugie miejsce to jednak nie przypuszczałem że będzie im szło aż tak dobrzezygy pisze:Co do Słowenii to szczerze mówiąc jestem wprost zszokowany och grę.Przed ME gdy z udziału z ME zrezygnowały najwieksze słoweńskie gwiazdy NBA-Nachbar, Udrih, Brezec, Vujacić+Sani Becirović, Milić, Jurak to wydawało się że ten zespół może mieć problemy z pokonaniem nawet naszej reprezentacji.
No właśnie Francuzi i Grecy jak na razie zawodzą i na dziś dzień a raczej noc można na 99% powiedzieć że Litwini są jedyną drużyną mogącą zatrzymać gospodarzy co mam nadzieję że uda im się zapewne gdy spotkają się w finale. Wreszcze Litwa prezentuje się bardzo dobrzezygy pisze:Dzisiaj Litwnini pewnie odprawili Francuzów i potwierdzili że są głównym obok gospodarza Hiszpanii faworytem tych mistrzostw europy.
Ja wiem czy spada z każdym meczemzygy pisze:forma (...) Niemców spada z każdym rozegranym meczem co dobitnie pokazuje dzisiejszy dzień i klęska ze Słowenią.
Myślę że w meczu z Włochami zobaczymy starego dobrego Nowitzkiego a wszystko zależeć będzie od jego partnerów. Mimo że jednak chyba Włosi z racji bardziej wyrównanego składu są faworytem to wydaje mi się że Niemcy się na niego zmobilizują bo w końcu jest to mecz o być albo nie być dla obu drużyn.
A drugą grupę jak pisałem zapewne wygra Hiszpania