Grupa A Liga Mistrzów 2007/2008

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: African » 03 paź 2007, 22:52

Liverpool niespodziewanie przegrał na własnym boisku z fatalnie spisującą się w tym sezonie Marsylią. Liverpool już w ostatniej kolejce ligowej nie pokazał ciekawego futbolu wygrywając ledwo 1:0 ze słabiutkim Wigan.
Czyżby przyszła jakaś zadyszka formy podopiecznych Beniteza ? po bardzo dobrym początku sezonu musiało to kiedyś nastąpić, jednak nie spodziewałem się, że przyjdzie to aż tak szybko.
Bardzo zastanawia mnie to jak zagrała Marsylia. Czy Francuzi zagrali tak dobrze, że potrafili pokonać Liverpool na Anfield Road ? czy może to The Reds zagrali tak fatalnie, że zawodnicy wicemistrza Francji nie musieli się jakoś zbytnio wysilać, aby zdobyć trzy punkty ?
Coś mi się wydaje, że jednak to drugie, choć... Ekipa z Lazurowego Wybrzeża w pierwszej kolejce Ligi Mistrzów też wygrała, mimo tego, że w lidze spisywali się fatalnie (w sumie to nadal tak grają).
Może powtórzą wyczyn Strasburga z przed paru lat, gdy w lidze zajmowali miejsce w strefie spadkowej (wszak Marsylii dużo do tego nie brakuje), a w Pucharze UEFA zaszli bodajże do 1/4 finału. Czy tak samo będzie z OM ? :P

Wróć do „Puchary Europejskie”