Filozofia włoskiej piłki

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 21 lis 2007, 23:28

Marta M. pisze:powiedz jakim slowem TY bys okreslil styl gry Milanu w tym meczu..
Znów określasz styl gry w TYM MECZU :rozga: Dlaczego w 'tym meczu'?? Dlaczego nie spojrzysz z nieco dalszej perspektywy, np 5 ostatnich lat?? 3 finały i 2 puchary :)

Przywołałaś Barcelone... która na przestrzeni kilku ostatnich lat grała chyba najbardziej efektowny futbol w Europie. Gdybyś przyrównała do stylu Barcy styl jakiejkolwiek innej drużyny, to każdy (a już na pewno miażdżąca większość) wypadłby blado. Wiem, że bardzo chcesz to usłyszeć :P Tak, Barcelona gra efektowniej niż Milan ale czy naprawdę widzisz aż taką przepaść, by gre Milanu nazywać antyfutbolem?? Krzywdzące bardzo, nie pojmuję tego i chyba juz nie pojmę :P Powiem Ci więcej. Obserwując Milan przez kilka łądnych latek, z czystym sumieniem stwierdzam, że żadem klub na świecie nie powstydziłby się takiego charakteru, jaki ma Milan. Takiej mentalności zwycięzców nawet, jeśli teraz przechodzą mały kryzys lub zagrają/zagrali kiedyś tam kilka słabych meczy. Za pisanie Milan = catenaccio, powinnaś dostać rózgę od wujka Zazy, znaczy się od Mikołaja :P
Marta M. pisze:Nie rob mi tego Razz
Płacz, krzycz, przeklinaj, a i tak zrobię :foch: :bicz:
Nie wiem czy jest sens kontynuować ten wątek. Jedyne, co mogę Ci polecić, to pooglądać trochę Serie A i zaakceptować fakt, że nie masz racji :P

Wróć do „Włochy”