Schalke 04 Gelsenkirchen (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek » 24 sty 2005, 21:27

Liverpool pisze:Jak ci nie pasuje moge napisać:
fajnie, że Schalke wygrało. Wole żeby oni zdobyli mistrzostwo niż Bayern.
I co? Może już być?????
Panie Liverpool, pańska wypowiedź jest, że się tak wyrażę, bardzo dziwna.
No ale Kamilo, nie możesz wymagać, by każdy był względem Twojego ukochanego klubu pozytywnie nastawiony. Ja się o Bayernie narazie nie wypowiem. Schalke Gelsenkirchen natomiast uważam za jeden z najlepiej prowadzonych w ostatnim czasie. Poważne inwestycje poczynione w tym klubie ( chodzi mi o kontrakty jakie zaoferowano Ailtonowi i Klasnićovi ) powodują, że klub wspina się na piedestał. W wspinaczce pomaga fantastyczna publiczność, ktora akurat na Arena AufSchalke jest chyba najbardziej żywiołowa w całej Bundeslidze. Niedługo, w przerwie letniej do klubu dołączy Fabian Ernst.
Głośno jest o ostatnim incydencie Ernsta z Joanem Micoud. Pobili się na treningu i zapewne to było ostatnie uderzenie w gwóźdź, który zabijał podpis na kartce papieru. Może to i dobrze, że się tak stało.
Klasnić wraz z Ailtonem tworzą wspaniały duet napastników. Zadziwiające jest to, że obecny mistrz Niemiec - Werder Brema, jest źródłem sukcesu jaki odnosi Schalke w Niemczech. Co sezon przechodzą z Weser Sradion na Arena najlepsi piłkarze tego klubu. Dziwna polityka transferowa, no ale nie można mieć wszystkiego.
Szkoda tylko, że nie gra Tomasz Wałdoch. No ale jak ma się w obronie Mladena Kristajicia i Christiana Pandera, to Polak może co najwyżej zostać zmiennikiem. Podopieczni Ralfa Rangnicka mają w tym sezonie szansę na mistrzostwo i oby tej szansy nie zmarnowali!
Ailton się przełamał i już ma 7 goli w tym sezonie strzelonych. Ebe Saand pomimo wieku też potrafi ,,łupnąć" kilka bramek. Gerald Asamoah przeżywa drugą młodość, a jak dodać do tej mieszanki jeszcze nie chcianego w Kaiserslautern brazylijczyka Lincolna, Nielsa Oude Kamphiusa, to mamy według mnie najlepszą i drugą linię i atak Bundesligi.
Zobaczymy co pokażą ,,Niebiescy" w tym sezonie.

Wróć do „Niemcy”