B jak Browar czyli coś co poprostu lubie, głównie dlatego ze kojarzy mi się z przyjemnie spędzonymi chwilami ze znajomymi, kiedy zawsze jest wesoło. Często kończy się to morzem puszek w pokoju
C jak Chile, czyli miejsce gdzie zawsze chciałem pojechać. Głównie ze względu na bardzo interesującą mnie kulturę i historie Imperium Inków, której pozostałości można oglądać tam i w Peru.
D jak Del Piero pierwszy i jedyny prawdziwy idol, często mysle że mam strasznego farta mogąc oglądać tak legendarnego piłkarza.
E jak Ekonomia, czyli moja studyjna zmora od dobrego roku
F jak Film, druga moja największa pasja obok piłki, uwielbiam kolekcjonować obrazy, które wywarły na mnie wielkie wrażenie, uwielbiam szukać tych bardziej wartościowych filmów z natłoku kiepskich, lubie też oglądać te stasze jak "okno na podwórze" czy "Rzymskie wakacje"
G jak Gigi Buffon, człowiek, który jest jednym z moich piłkarskich bogów
H jak Historia, czyli coś co zawsze bardzo mnie interesowało, głównie starożytność, różne kultury, legendarni wodzowie, jakieś odkrycia archeologiczne o których można sporo poczytać,
I jak Internet czyli bardzo fajny wynalazek
J jak JUVE czyli pierwsza drużyna która wywarła na mnie wielkie wrażenie jak jeszcze miałem jakieś 8 lat i tak już pozostało, zresztą jedyna rzecz jakiej jestem pewien w swoim życiu to to że zawsze będe kibicem JUVE (no i że nie będę gejem
K jak Książka, może nie jestem jakimś nałogowym "czytaczem" ale często łapię się na tym że jak miesiąc czy dwa nie czytam niczego z wyjątkiem materiałów na studia (a ostatnio to są w większosi książki ekonomiczne i orzeczenia Europejskiego Trynału Sprawiedliwości) to mam uczucie jakby się kręcił bez celu i wtedy właśnie szukam czegoś w czym będe mógł się pogrążyć wieczorami czy w autobusie.
L oczywiście jak Legia, jedna z 2 moich miłości piłkarskich, miłości dość chropowatej, bo często mnie denerwuje, ale jest, ale L też jak..... Leszek, czyli jak pewnie mądrale się już domyśliły że mam tak na imię
M jak Muzyka, bez mojego odtwarzacza i magicznych słuchawek, dzięki którym inwalidzi muszą mnie potrącać na przystankach gdy nie słyszę że mam ich przepuścić, się z domu nie ruszam, a jak wracam to odpalam moje Radio i też muzyki słucham
N jak Nedved, czyli mój 3 piłkarski idol, głównie za harakter, profesjonalizm i tą rozpacz w 1/2 LM przeciwko Realowi, kiedy dostał kartę i wiedział że nie zagra w finale co jest marzeniem jego życia, tej chwili nie zapomnę i pamiętam że przez dobrą godzinę po wygraniu tego pięknego meczu, ja myslałem tylko o tym że Pavel nie zagra, a nie o tym że "jesteśmy w filane"
O jak Ortografia, czyli poprostu moja skłonność do byków
P czyli Pilka.pl poprostu strasznie lubię tę stronę
R jak Rock i Reggae czyli moja muzyka
S jak studia, czyli strasznie fajny okres w moim życiu. Studiuje Europeiskę na Uniwesytecie Warszawskim i często jest czężko, ale kapitalni ludzie, z którymi zawsze mozna się pośmiać to coś co mi daje dużo radochy w życiu
T jak Tarantino, czyli człowiek, którego filmy poprostu uwielbiam, Za klimat, za orginalność, za poczucie humoru.
U czyli nie mam pojęcia co ta pieprzona literka ma ze mna wspólnego poza lufami z ortografii
W jak Warszawa, mieszkam tóż koło Warszawy, a dokładnie w Magalence (tak tam gdzie strzelali
Y Jak Youtube chyba, bo niby co innego, ogólnie najczęściej siedze tak tak w przedziale 1-3 w nocy kiedy już w domu jest tak przyjemnie pusto i poprostu przeglądam czasem śmieszne czasem beznadziejne filmy, które potem mogę z jeszcze większą przyjemnością pokazać znajomym jeśli jest warto.
Z jak Zakończenie