Letnie Igrzyska Olimpijskie - Pekin 2008

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 23 kwie 2008, 0:10

plinert pisze:chiny powoli zagrazaja supermocarstwu jakim sa USA, dogonily UE jezeli chodzi o wplywy, mozliwosci, technologie, gospodarke. MKOL to widzial, ci co glosowali rowniez. dobrze jest miec w przyszlosci chiny za soba...
Mógłbyś przytoczyć te technologie w których Chiny dogoniły UE?
A co do posiadania Chin po swojej stronie to chyba tylko głupiec może stosować tutaj jakąś ironię. Mieć zarzut do państw świata o politykę prochińską.
plinert pisze:ale jakim kosztem?? min. tym ze spokojny tybet chce wolnsci?? autonomi??

Tybet ma autonomię.
bardzo mi sie nie podobalo to ze przez ten czly czas nikt nie protestowal, az tu nagle BUUUUUUUM, caly swiat o tybecie. helloooo!!! to sie nie dzieje tylko od miesiaca!! moda sie zrobila na "solidarnosc z Tybetem". pic na wode! polowa z tych nawet nie wie gdzie jest ten tybet!

Tutaj się zgadzam - w ocenie mody na Tybet. A co się tam dzieje to już inna kwestia, nie mam zamiaru być adwokatem diabła, ale media zachodnie też nie są obiektywne.
wyzysk najbiedniejszych
Jak? Konkrety.
plinert pisze:okupacje wspomnianego tybetu
Okupować może jeden kraj inny. Tutaj nie ma dwóch podmiotów państwowych - jest tylko jeden - Chiny.
Na mocy traktatu podpisanego przez Dalajlamę Tybet stał się częścią Chin.
plinert pisze:zajma tajwan
A USA będzie spało w tym czasie? Czy będą zajęci rozwiązywaniem problemu wojny domowej na Haiti?

Igrzyska to piękna idea. Mnie tam nie przeszkadza, że Chiny dostały organizację. Jestem pewien, że to będą bardzo dobrze zorganizowane igrzyska.

Wróć do „Inne sporty”